Επίθεση στο ΣΕΚΕΣ από το pronews.gr για τη στήριξη του στους διωκόμενους του Jobstown

Σχόλιο από το «Ξεκίνημα»

 

Επίθεση λάσπης εξαπέλυσε το δεξιό-εθνικιστικό site pronews.gr  εναντίον του ΣΕΚΕΣ (Συμμετοχικό Ενωτικό Κίνημα Εργαζομένων & Συνταξιούχων για δημόσια ΕΥΔΑΠ) για την υποστήριξή του στις δράσεις αλληλεγγύης προς τους διωκόμενους Ιρλανδούς αγωνιστές της πόλης Jobstown που παλεύουν ενάντια στην επιβολή χαρατσιών και την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης στην Ιρλανδία. Έγραψαν συγκεκριμένα:

«Παράνοια: Συνδικαλιστές της ΕΥΔΑΠ διαμαρτύρονται στην ιρλανδική πρεσβεία για τα τέλη ύδρευσης στην… Ιρλανδία!…

»Συνεχίζει να υπάρχει, να ζει και να βασιλεύει ο γνωστός κακός ελληνικός συνδικαλισμός (κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο σωστός συνδικαλισμός είναι ευλογία και απαραίτητος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων) ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να εξασκεί τις πρακτικές του και στο εξωτερικό και να διαμαρτύρεται έξω από την ιρλανδική πρεσβεία για τα τέλη ύδρευσης που πληρώνουν οι Ιρλανδοί!

»Σήμερα το πρωί, έλαβε χώρα στην Αθήνα μια πολύ πρωτότυπη διαμαρτυρία. Συλλογικότητες (sic) που στηρίζουν τον αγώνα των Ιρλανδών εργαζομένων ενάντια στα τέλη ύδρευσης συγκεντρώθηκαν έξω από την Ιρλανδική πρεσβεία.»

Οι κονδυλοφόροι του pronews.gr θεώρησαν φαίνεται ότι βρήκαν «χρυσή ευκαιρία» για να πλήξουν τους «κακούς» συνδικαλιστές, που δεν είναι άλλοι από τους μαχητικούς αριστερούς συνδικαλιστές του ΣΕΚΕΣ, επειδή οι τελευταίοι «τόλμησαν» να εκφράσουν τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη στους διωκόμενους του Jobstown.

Το γεγονός ότι οι αγωνιστές του Jobstown δικάζονται για τη συμμετοχή τους σε μια ειρηνική διαδήλωση με την απίστευτη κατηγορία της «παράνομης παρακράτησης» (που τιμωρείται, σαν αντίστοιχη της «απαγωγής», με ποινές που μπορεί να φτάσουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη) της αναπληρώτριας πρωθυπουργού πριν από δύο χρόνια, επειδή έκαναν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο αυτοκίνητό της, προφανώς δεν συγκίνησε καθόλου τους συντάκτες του site.

Ότι στην Ιρλανδία, μέσα από αυτή την επίθεση της κυβέρνησης και της «Δικαιοσύνης», αμφισβητούνται τα πιο βασικά δημοκρατικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα του να συμμετέχεις σε μια ειρηνική πορεία (η οποία απλά καθυστέρησε για 1-2 ώρες την αναπληρώτρια πρωθυπουργό) και πάλι καθόλου δεν τους απασχολεί.

Ότι ένας 17χρονος μαθητής καταδικάστηκε με την κατηγορία της «παράνομης παρακράτησης» επειδή με μια ντουντούκα καλούσε τον κόσμο να κάνει καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο αυτοκίνητο της αναπληρώτριας πρωθυπουργό, επίσης.

Είναι ξεκάθαρο ότι  η διαδικασία ιδιωτικοποίησης, εμπορευματοποίησης και επιβολής χαρατσιών στο νερό είναι επιδίωξη του κεφαλαίου σε όλη την Ευρώπη, από την Ιρλανδία ως την Ελλάδα. Σ’ αυτό οι «δημοσιογράφοι» του pronews.gr δεν βρίσκουν τίποτα το σημαντικό ή το ενδιαφέρον και συνεπώς δεν το αναφέρουν.

Προφανώς για το pronews.gr «καλοί» συνδικαλιστές είναι αυτοί που κάθονται στα αβγά τους, δεν ενδιαφέρονται για τα κινήματα του νερού –και γενικά για κανένα κίνημα– διεθνώς, ενώ εντός χώρας ξεπουλάνε τους εργαζόμενους και τους αγώνες με χίλια προσχήματα. Αυτός είναι, μάλλον, ο συνδικαλισμός στον οποίο αναφέρονται αποκαλώντας… «ευλογία»!

Κύριοι του pronews.gr άξιες οι υπηρεσίες σας στο κατεστημένο.

Όσο για το ΣΕΚΕΣ και όσους δείχνουν με κάθε ευκαιρία την διεθνιστική τους αλληλεγγύη αυτές οι επιθέσεις του κατεστημένου δείχνουν ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους!

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,110ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής