Επίσχεση Εργασίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

Από χτες Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011 ξεκίνησε επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Παραθέτουμε στη συνέχεια το Δελτίο Τύπου που εκδώθηκε χτες

Δελτίο τύπου.
Οι Εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ μετά τον εμπαιγμό που έχουμε υποστεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το τελευταίο τρίμηνο και εξαντλώντας κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης , βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ασκήσουμε το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας από σήμερα 8.12.2011, για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων μας για τις εκτός έδρας μετακινήσεις μας από τον Δεκέμβριο του 2010 και για την εργασία μας κατά τις νυχτερινές ώρες και αργίες από τον Αύγουστο του 2011.
Έχοντας ενημερώσει την Διοίκηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι μετά την περικοπή των μισθών μας κατά 40% είναι αδύνατο να χρηματοδοτούμε εμείς το κράτος πληρώνοντας από την τσέπη μας τα έξοδα για διακομιδές ασθενών από τα υπολειτουργούντα νοσοκομεία της επαρχίας προς το κέντρο και να επιβιώσουμε χωρίς να μας καταβάλλονται τα δεδουλευμένα μας στην ώρα τους και με την τραγική μείωση των κονδυλίων για το ΕΚΑΒ θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των πολιτών.
Για πρώτη φορά ένας φορέας με τεράστια κοινωνική προσφορά απειλείται άμεσα να σταματήσει να παράσχει τις υπηρεσίες του στους Έλληνες πολίτες. Οι εργαζόμενοι δεν αντιδρούν και δεν παλεύουν για συντεχνιακά και οικονομικά ζητήματα που τους αφορούν άμεσα, παλεύουν για να συνεχίσει το ΕΚΑΒ το κοινωνικό του έργο για δωρεάν και δημόσια προνοσοκομειακή φροντίδα.
Κάποιοι ίσως ξεχνούν πως η χώρα μας είναι ευρωπαϊκό κράτος και με τις αποφάσεις τους οδηγούν τους Οργανισμούς κοινωνικής προσφοράς, στο μαρασμό και την εξαθλίωση.
Σε μια περίοδο που όλοι οι πολίτες έχουν βυθιστεί στη φτώχια και στην ανέχεια και έχουν στραφεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, η πολιτική ηγεσία κάνοντας τους πρόθυμους στις επιταγές της Τρόικας, γκρεμίζει και το εναπομένον  κοινωνικό κράτος, κοστολογώντας πολύ φθηνά την ανθρώπινη ζωή.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες να συστρατευτούν στον αγώνα μας για ένα δημόσιο και δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Οι προς το παρόν αντιδράσεις των εργαζομένων θα έχουν την παρακάτω μορφή.
  • Εναρξη επίσχεσης εργασίας από 8/12/2011 και ωρα 07:00                       
  • Κατάθεσης αγωγής κατά πάσα υπευθύνου για την σημερινή κατάσταση
  • Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα πολιτικά γραφεία όλων των αξιωματούχων της πολιτικής ηγεσίας όπως των κ.κ Βενιζέλου – Σαχινίδη – Λοβέρδου – Τιμοσίδη  

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής