Επίσχεση εργασίας στο Σισμανόγλειο

Σε μια μαζική γενική συνέλευση, σε κατάμεστο αμφιθέατρο, οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο αποφάσισαν σήμερα μετά από ψηφοφορία στην οποία δεν υπήρχε ούτε μία ψήφος κατά, να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας από τη διοίκηση του νοσοκομείου να τους πληρώσει 4 μηνών δεδουλευμένα (υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες) που τους χρωστάει και που αναλογούν σε περίπου 1000 ευρώ ανά εργαζόμενο.
Η συνέλευση έκλεξε Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, για να αναλάβει την οργάνωση της επίσχεσης και γενικά της πάλης των εργαζόμενων για να πάρουν αυτά που δικαιούνται, η οποία από αύριο ξεκινά πλατιά ενημέρωση σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου για τη μάξιμουμ επιτυχία της κινητοποίησης. 

Η διοικήτρια του νοσοκομείου επιχείρησε, μιλώντας στη συνέλευση, να πείσει τους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει η διοίκηση για να λύσει το πρόβλημα, χωρίς όμως καμία επιτυχία.

Στη συνέχεια ακολουθεί η κoινοποίηση της επίσχεσης στη διοικήτρια του νοσοκομείου.

Νίκος Μαλίνογλου,     

μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα,

μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Σισμανόγλειο

                                                                                                                                                                        
______________________________________

Προς τη Διοικήτρια του Γ.Ν. Σισμανογλείου

ΘΕΜΑ: «ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ»

Σας κοινοποιούμε την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, που έγινε σήμερα 1 Ιουνίου του 2010, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Όπως ήδη γνωρίζετε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, είναι εδώ και 4 μήνες απλήρωτοι για οφειλές εξαιρέσιμων και νυχτερινών, αργιών και υπερωριών (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος, 2010)

Αποφασίσαμε και ξεκινάμε από αύριο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την μη καταβολή των δεδουλευμένων καθώς και επίσχεση εργασίας από την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010 που θα συνεχιστεί, μέχρι την κατάθεση του συνολικού ποσού των δεδουλευμένων,  που μας οφείλουν στην Τράπεζα.   

Για όλο το διάστημα που θα διαρκέσει η επίσχεση εργασίας, όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου, πλην του ιατρικού προσωπικού θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Κατόπιν αυτών θα σας κοινοποιηθεί το τελικό κείμενο που θα κατατεθεί για την επίσχεση εργασίας και θα υπογραφεί από τους εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,222ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,115ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα