Επίσχεση Εργασίας στο Σισμανόγλειο (απόφαση γενικής συνέλευσης Γιατρών Σισμανογλείου)

Στην σημερινή Γ.Σ. Ειδικευμένων και Ειδικευομένων του Νοσοκομείου με μεγάλη συμμετοχή έγινε διεξοδική συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ καθώς επίσης και στα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν το Νοσοκομείο όπως αυτά αναλύθηκαν και στην προηγούμενη Γ.Σ. στις 7-3 -12.και συγκεκριμένα:

1.Το πρόβλημα της πληρωμής των εφημεριών: Απ’τον Αύγουστο του 2011 είμαστε απλήρωτοι για τις πρόσθετες εφημερίες..Δεν έχουμε πληρωθεί τις εφημερίες Δεκεμβρίου 2011, Ιανουαρίου 2012 και Φεβρουαρίου 2012. Ειδικότερα για το Νοσοκομείο ενώ το κονδύλι για το 2012 ήταν 6.000.000 Ευρώ μαζί με το Παράρτημα και τα ΚΥ, αυτό μειώθηκε στα 5.500.000 Ευρώ στα πλαίσια των γενικότερων περικοπών του πρόθυμου Υπουργού Υγείας. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εφημερίες του Νοσοκομείου για το 2011 ανήλθαν στο ποσό των 4.950.000 Ευρώ ενώ οι εφημερίες του παραρτήματος για τους μήνες Ιανουάριο Φεβρουάριο 2012 ανέρχονται στο ποσό των 330.000 Ευρώ μηνιαίως. Αυτό σημαίνει είτε ότι τον Ιούλιο το κονδύλι θα έχει τελειώσει, είτε θα ζητηθεί και θα χορηγηθεί συμπληρωματική πίστωση-εδώ γελάμε-ειτε θα γίνει οριζόντια περικοπή σε δεδουλευμένες εφημερίες και άμεση εφαρμογή εφημεριών τομέα για να φθάσει το κονδύλι. Έχουμε επισημάνει το πρόβλημα τόσο στην Διοίκηση όσο και στον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, τον δεύτερο όσον αφορά την έγκριση για τις Εφημερίες του Παραρτήματος όπου και δήλωσε άγνοια και συγκεκριμένη απάντηση δεν πήραμε. Ρωτάμε λοιπόν την Διοίκηση:1) Από ποιο Αρμόδιο κατά το νόμο Όργανο των Διασυνδεομένων Νοσοκομείων έχουν εγκριθεί τα προγράμματα και οι δεδουλευμένες Εφημερίες του Παραρτήματος για το 2012;2) Από ποια Νομο-θεσία προβλέπεται η σύσταση Επιτροπής για ρύθμιση θεμάτων Εφημέρευσης;

Σημειώνουμε ενημερωτικά ότι φτάσαμε εδώ αφού μέχρι τώρα :

Α.Οι συνεχείς ‘’εξορθολογισμοί’’ των εφημεριών μείωσαν θεαματικά τις αποδοχές μας.

Β.Ο πρόθυμος κ.Λοβέρδος με πραξικοπηματική διάταξη μειώνει τις εφημερίες μας κατά 12% περίπου από 01.01.2012

Γ.Προηγήθηκαν οι μειώσεις των αποδοχών μας από 20% μέχρι 30% (κουτσούρεμα επιδομάτων-αύξηση φόρων-μειώσεις εφημεριών-χαράτσια)

Δ.Ακολουθεί βέβαια και η λαίλαπα της κατακρεούργησης των ειδικών μισθολογίων, όπου αν μειωθούν και οι βασικοί μισθοί, θα έχουμε νέα μείωση των εφημεριών        

2.Το πρόβλημα της συγχώνευσης με το Παράρτημα : Εδώ και 8 μήνες παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου που εκτυλίσσεται σε φαρσοκωμωδία. Επιλεκτικές Μετακινήσεις γιατρών ΠΑΑ η μη πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ,οι τελευταίες καθόλα παράνομες, από το Παράρτημα στο Σισμανόγλειο –μερικές από αυτές με έντονο ‘’άρωμα’’ εξυπηρέτησης ημετέρων- με αποτέλεσμα την συνακόλουθη αποδυνάμωση κλινικών του Παραρτήματος . Αποφάσεις υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου για μετακινήσεις Κλινικών του Παραρτήματος στους Αγ. Αναργύρους, επίσης παράνομες ,γι αυτό ίσως δεν υλοποιούνται αλλά αιωρούνται. Μείωση κονδυλίων υλικών για το παράρτημα με στόχο την σταδιακή απαξίωση του. Όλα αυτά δρομολογούν το κλείσιμο του Παραρτήματος –ας μας επιτραπεί η πρόβλεψη εντός του 2012-με ραγδαία επιτάχυνση μετά τις εκλογές. Στηρίζουμε τον αγώνα του σωματείου εργαζομένων του Παραρτήματος για ασφαλή και αναβαθμισμένη λειτουργία του Παραρτήματος με επιστροφή όλων των γιατρών μη πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Παράρτημα. Διευθέτηση του ζητήματος των εργασιακών τους σχέσεων σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ. Να σταματήσουν οι μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού μη ΠΑΑ από το Παράρτημα στο Σισμανόγλειο γιατί γίνονται όχημα φαλκίδευσης των εργασιακών μας σχέσεων με το πρόσχημα των αναγκών.

3.Οι περιοδικές ελλείψεις υλικών αλλά και παραφαρμακευτικού υλικού έχουν γίνει πλέον μόνιμο φαινόμενο. ΟΙ βλάβες διαγνωστικών μηχανημάτων είναι συχνές και η αποκατάσταση τους σκοντάφτει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της έλλειψης χρηματοδότησης .. Οι δυο Λιθοτρίπτες του Νοσοκομείου είναι εκτός Λειτουργίας , ο ένας για 16 μήνες και ο άλλος για 1 μήνα λόγω γραφειοκρατικών εμπλοκών.

Η Γ.Σ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

1.Την έναρξη επίσχεσης εργασίας από την Πέμπτη 22-3 -12.Παρακαλουνται οι συνάδελφοι που θα προχωρήσουν σε επίσχεση να καταθέσουν την δήλωση ατομικά μέχρι την Τρίτη 20-3-12.Οι Διευθυντές των Τμημάτων και Εργαστηρίων είναι υπεύθυνοι για την έκδοση προγραμμάτων Προσωπικού ασφαλείας κατά την διάρκεια της επίσχεσης. Απαιτούμε την πληρωμή των εφημεριών κάθε μήνα χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και χωρίς περικοπές.

2. Το κλείσιμο των ταμείων των ΤΕΙ και αποχή από την λειτουργία των Τακτικών εξωτερικών Ιατρείων όλων των γιατρών του Νοσοκομείου. Δίωρη Αποχή από τα τακτικά χειρουργεία 8-10πμ.την Τρίτη 20-3-12

3. Δίωρη Στάση εργασίας 14:30-16:30 κατά την Διάρκεια της Γενικής εφημερίας της 20-3-12 και συγκέντρωση των γιατρών μπροστά στον χώρο των ΤΕΠ.

4. Ενημερώνουμε το ΕΚΕΠΥ και το ΕΚΑΒ να μην αποστείλουν ασθενοφόρα κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα