Επίσχεση Εργασίας στην ΑΒΕΛΟΝ ΑΕ

Ανακοίνωση των εργαζομένων της ΑΒΕΛΟΝ 

Οι 19 εργαζόμενοι στην εργοστασιακή μονάδα της εταιρείας ΑΒΕΛΟΝ ΑΕ καταγγέλλουμε την κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων από την εργοδότρια εταιρεία, η οποία συνεχίζει να μην μας καταβάλει τις νόμιμες αποδοχές μας για 8 μήνες, ενώ, ταυτόχρονα, δεν μας κατέβαλε και το επίδομα Χριστουγέννων. 

Μετά από επανειλημμένες και διαδοχικές διαβεβαιώσεις της διεύθυνσης, ότι θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντί μας, αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε στο μέτρο της επίσχεσης της εργασίας μας, από τις 12-10-2011, όντας, τότε, 6 μήνες απλήρωτοι. Καθόσον, ο μισθός μας είναι και ο μοναδικός οικονομικός πόρος που έχουμε, προσφύγαμε δικαστικώς εναντίον της εταιρείας, για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων μας.

Ωστόσο, η εταιρεία, με μοναδικό σκοπό να μας εξαναγκάσει σε de facto αμισθί απασχόληση, μας κάλεσε να διακόψουμε την νόμιμη επίσχεση, διαφορετικά, μας δήλωσε ότι θα θεωρήσει ότι αποχωρήσαμε οικειοθελώς από την εργασία μας. 

Μοναδικός σκοπός της μεθόδευσης αυτής είναι, σε περίπτωση που δεν πετύχει η εταιρεία το στόχο της να επανέλθουμε σαν "εθελοντικά εργαζόμενοι" σε αυτήν, να προβεί σε νέες προσλήψεις, αποφεύγοντας να μας καταβάλει τις νόμιμες αποζημιώσεις απολύσεως.

Εμείς, οι 19 εργαζόμενοι στην εργοστασιακή μονάδα της εταιρείας ΑΒΕΛΟΝ ΑΕ, επιβεβαιώνουμε την αμετάκλητη βούλησή μας να παραμείνουμε στις θέσεις μας, παρέχοντας την εργασία μας, όχι όμως ως σύγχρονοι σκλάβοι. 

Ζητούμε από την ελληνική δικαιοσύνη να μας προστατεύσει έναντι της επικείμενης οικονομικής μας εξαθλίωσης.

Ζητούμε από τους Έλληνες εργαζόμενους, ανέργους, καθώς και όλη την ελληνική κοινωνία τη στήριξή τους στο δίκαιο αγώνα μας, για τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειά μας, του παρόντος και του μέλλοντος εμάς και των παιδιών μας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα