Επίσχεση Εργασίας ειδικευομένων γιατρών στο Σισμανόγλειο

Άρθρο του Νίκου Μαλίνογλου, μέλους του ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Σισμανόγλειου

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι ειδικευόμενοι ιατροί του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου για την μη καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών του έτους 2007 αλλά και του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2008.

Με ποσοστό συμμετοχής που ξεπερνάει το 95% οι ειδικευόμενοι ιατροί διαμαρτύρονται  για την κοροϊδία που υφίστανται μήνες τώρα από την  Διοίκηση του Νοσοκομείου. Την απόφαση τους την έλαβαν σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο που θύμιζε άλλες εποχές με πρωτόγνωρη αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα.

Δεν θυμόμαστε κάτι ανάλογο εδώ και χρόνια και αν το συνδυάσουμε με το  γεγονός ότι οι ειδικευόμενοι αποφάσισαν και προχώρησαν και στην εκλογή της τριμελούς επιτροπής τους, που για πολλά χρόνια είχε εγκαταλειφθεί μπορούμε να μιλήσουμε για μια καμπή στο χώρο των ειδικευομένων ιατρών.

Ακόμα και οι όποιες προσπάθειες εκφοβισμού δεν βρήκαν έδαφος όσο έντεχνα και εάν προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στο μέτωπο των ειδικευομένων.

Οι απειλές ότι δεν μπορείτε να μην εφημερεύσετε αλλά πρέπει να βγάλετε προσωπικό ασφαλείας, δεν είχαν καθόλου βάση και επιτυχώς απαντήθηκαν τόσο από τους νομικούς συμβούλους των ειδικευομένων αλλά και από τους πρωτεργάτες της κινητοποίησης αυτής.  

Οι ειδικευόμενοι δεν υποχρεούνται σε προσωπικό ασφαλείας διότι δεν  απεργούν. Μόνο σε απεργιακές κινητοποιήσεις τίθεται θέμα προσωπικού ασφαλείας και όχι σε περιπτώσεις επίσχεσης εργασίας. Σ΄ αυτή την  περίπτωση την ρουτίνα του τμήματος αλλά και την εφημερία την φέρουν σε πέρας οι ειδικευμένοι ιατροί οι οποίοι μ΄ αυτή την έννοια αποτελούν  και το προσωπικό ασφαλείας.

Και βέβαια οι ειδικευόμενοι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να  συγκρίνονται με τους ειδικευμένους γιατρούς εργασιακά, οικονομικά κλπ. Όχι ότι οι ειδικευμένοι ιατροί αμείβονται όπως θα έπρεπε, αλλά οι ειδικευόμενοι… ούτε κουβέντα. Αμείβονται με τον βασικό, δηλ. με μισθό πείνας και το μόνο που περιμένουν «για να βγάλουν το μήνα» είναι οι εφημερίες τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ανέφεραν στην συγκέντρωσή τους ότι ζουν με δανεικά. Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε κάποιος στον  λογαριασμό μου «όλα και όλα έχω 29,82 ευρώ»…

Ο Διοικητής και ο Αν. Διοικητής δεν μπόρεσαν να τους επηρεάσουν, όταν κατέβηκαν στο αμφιθέατρο για να τους μιλήσουν, αφού οι ειδικευόμενοι τόνισαν ότι εάν δεν δουν τα λεφτά στο μηχάνημα δεν σταματούν την επίσχεση εργασίας τους.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα