Επίσχεση εργασίας από τους εργαζόμενους στην Ψυχογηριατρική εταιρία «ο Νέστωρ»

Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων σε Φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων

Οι εργαζόμενοι της Ψυχογηριατρικής Εταιρίας «Ο ΝΕΣΤΩΡ» που απαριθμεί τέσσερις δομές: δύο οικοτροφεία (26 μόνιμοι ένοικοι διαμένουν συνολικά στα δύο οικοτροφεία), κέντρο Alzheimer και ένα κέντρο Ημέρας, είναι απλήρωτοι εδώ και επτά (7) μήνες και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια το καθεστώς της παρατεταμένης μη καταβολής των μισθών αποτελεί μια μόνιμη κατάσταση. Έως τώρα οι εργαζόμενοι δούλευαν με απόλυτη αφοσίωση φροντίζοντας τους ενοίκους των δύο οικοτροφείων), παρόλο που αδυνατούσαν και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δικές τους προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες. Ο λόγος που μέχρι τώρα δεν είχαν ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα της επίσχεσης ήταν από την ευσυνειδησία και την αυξημένη ευαισθησία απέναντι στους ανθρώπους που φροντίζουν.

Δυστυχώς όμως, σήμερα και χωρίς μισθούς για επτά μήνες οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια αντοχής και αποφάσισαν σχεδόν όλοι, οι 38 εργαζόμενοι, να προχωρήσουν σε επίσχεση την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009.

Η ενέργεια αυτή είναι η έσχατη προσπάθεια να ασκήσουν πίεση για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους και ελπίζουν να πληρωθούν μέχρι την Τρίτη προκειμένου να μην προχωρήσουν σε επίσχεση. Η αγωνία τους για την τύχη των ενοίκων τους είναι μεγάλη καθώς οι ίδιοι έχουν συνάψει όλα αυτά τα χρόνια πολύ στενές σχέσεις μαζί τους. Γνωρίζουν όμως ότι δεν ευθύνονται για την επικίνδυνη κατάσταση που η Διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας με την υποχρηματοδότηση έχουν προκαλέσει. Η Διοίκηση τόσο καιρό δεν ενημέρωνε γραπτώς και υπεύθυνα για τις ημερομηνίες πληρωμών και αγνοούσε το αίτημα των εργαζομένων για συνάντηση και επίσημη ενημέρωση. Μόλις σήμερα η Πρόεδρος της Εταιρίας επισκέφτηκε τους εργαζόμενους για να τους εκβιάσει συναισθηματικά να μην προβούν σε επίσχεση εργασίας και μετέφερε την ευθύνη στους απλήρωτους για άλλη μια φορά εργαζόμενους για την τύχη των ενοίκων. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει καμία έγγραφη δέσμευση για το πότε θα πληρωθούν. Μόλις σήμερα εστάλη έγγραφο στο φορέα από το Υπουργείο Υγείας για την έγκριση κάποιων ενταλμάτων πληρωμής του φορέα χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται η ημερομηνία και το ποσό που θα καταβληθεί στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι ελπίζουν πως θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους μέχρι την Τρίτη για να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία τόσο των οικοτροφείων όσο και του κέντρου Alzheimer του Νέστορα.

Οι εργαζόμενοι του Νέστορα είναι μέλη του Σωματείου Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων. Το Σωματείο οργανώνει κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 4-3-09 μαζί με άλλα σωματεία για τα γενικότερα προβλήματα της ψυχικής υγείας.

Για την προσωρινή Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων

Αγγελική Συλλιγαρδάκη (6977 177 173)

Μαρία Αντωνίου (6977 229 152)

Αναστασία Παπαζαφείρη (697 364 4525)

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα