Επίσκεψη της GreenAttack στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου

Της Μαριάννας Τσακίρη

Την Τρίτη 4 Νοέμβρη ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του ΠΠΑ (Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου) και επισκεφθήκαμε τους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα. Σκοπός ήταν να μιλήσουμε με τα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα, να ενημερωθούμε για αυτό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό, να παρουσιάσουμε τις δράσεις και τις ιδέες μας, να συζητήσουμε για τα προβλήματα του περιβάλλοντος που μας απασχολούν όλους και να τους προτείνουμε κοινές δράσεις και συνεργασία σε ότι τους ενδιαφέρει!

Η συζήτηση πήγε πολύ καλά και εκτός από τις μέχρι τώρα δράσεις μας και την εξέλιξή τους μιλήσαμε για την αδιαφορία της κυβέρνησης για όλα τα περιβαλλοντικά προβλήματα, για το ότι η μόνη λύση είναι η πίεση των πολιτών μέσα από συλλογικές δράσεις καθώς επίσης υπήρξαν και νέες προτάσεις. Συγκεκριμένα εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που έχουν κατακλείσει και τη Θεσσαλονίκη, για το ότι διώκεται νομικά σε πολλά μέρη της χώρας το ελεύθερο camping και δήλωσαν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στη δενδροφύτευση που θα γίνει στο στρατόπεδο Καρατάσου στην Πολίχνη μέσα στον μήνα!Σημαντικό σημείο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση που μας έγινε για το πρόγραμμα από τους εργαζόμενους εκεί και από τα παιδιά που το παρακολουθούν!

Το πρόγραμμα προαγωγής αυτοβοήθειας είναι ένα ανοιχτό πρόγραμμα που δέχεται χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών και αλκοόλ που θέλουν να απεξαρτηθούν καθώς επίσης και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα. Η χρηματοδότηση στηριζόταν όλα αυτά τα χρόνια στον ΟΚΑΝΑ όμως έχει διακοπεί τον τελευταίο χρόνο χωρίς κάποια δικαιολογία με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να κινδυνεύει να κλείσει (η λογική απ’ ότι φαίνεται είναι ότι ένα πρόγραμμα που δε στηρίζεται στην υποκατάσταση δεν προσφέρει κανένα κέρδος). Οι εργαζόμενοι προς τιμήν τους συνεχίζουν να δουλεύουν εκεί χωρίς να πληρώνονται ενώ έχουν και πολλές δράσεις διαμαρτυρίας για να ασκήσουν πίεση και να συνεχιστεί η χρηματοδότηση! Πιο πρόσφατη είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Η GreenAttack στηρίζει την προσπάθεια των παιδιών και των εργαζομένων καθώς όλοι θεωρούμε ότι τέτοια προγράμματα είναι αναγκαία στην κοινωνία και ότι πρέπει να στηρίζονται πράγματα και δράσεις χωρίς από πίσω να κρύβονται οικονομικά συμφέροντα και κερδοσκοπικές διαθέσεις!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα