Επι του πιεστηρίου

Της Αναστασία Στρατάκου, Πάντειο

Ποια δωρεάν παιδεία;

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ,βασισμένα στους Οικογενειακούς Προϋπολογισμούς της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας , η ετήσια επιβάρυνση ενός νοικοκυριού για ένα παιδί που παρακολουθεί μαθήματα σε φροντιστήριο ανέρχεται στα 905 ευρώ. Για να έχουμε σαφή εικόνα της πραγματικότητας αρκεί να προσθέσουμε στον συντηρητικό αυτό υπολογισμό τουλάχιστον άλλα 1000 ευρώ. Το ποσό βέβαια διπλασιάζεται αν λάβουμε υπόψη και φροντιστήρια ξένων γλωσσών, αθλητικές δραστηριότητες κτλ. Όσο για τα "περίφημα" προγράμματα πρόσθετης ενισχυτικής διδασκαλίας, αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσο και ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της παιδείας…

Να μην καταργηθούν τα φοιτητικά εισιτήρια στα πλοία

Στην κατάληψη δυο πλοίων στο λιμάνι των Χανίων , του ΛΙΣΣΟΣ της εταιρίας ΑΝΕΚ και του BLUE STAR της εταιρίας BLUE STAR FERRIES , προχώρησαν στις 13 Γενάρη οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση στην έκπτωση των φοιτητικών εισιτηρίων που ισχύει από τις αρχές του Γενάρη και έρχεται να τους επιβαρύνει με πρόσθετες δαπάνες.Την κατάληψη αποφάσισε ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης και δείχνει πώς είναι αποφασισμένοι να απαντήσουν οι φοιτητές στη σταδιακή κατάργηση κεκτημένων προνομίων τους. Ο Ν.Χριστοδουλάκης σε τηλεοπτική εκπομπή στις 30.1 δήλωσε ότι υπάρχει συμφωνία με τις ακτοπλοικές εταιρείες για να μη καταργηθούν τα φοιτητικά εισιτήρια. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση.

Διαδηλώσεις στην Ιταλία

Ένα πλήθος περισσότερων από 100.000 ατόμων , αποτελούμενο από μαθητές, φοιτητές, γονείς, δασκάλους, συνδικάτα και κοινωνικές οργανώσεις, διαδήλωσε πρόσφατα ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι ,η οποία ενδεικτικά περιλαμβάνει: μείωση του διδακτικού προσωπικού, εισαγωγή του βαθμού καλής διαγωγής ενώ παράλληλα προωθείται η πρόσβαση στην ιδιωτική εκπαίδευση με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό!

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής