Επείγουσα έκκληση για τη Βόρεια Εύβοια από την Πρωτοβουλία Κατοίκων ενάντια στη ΒΙΠΕ

Καλούμε τους συντρόφους/σες και φίλους/ες του «Ξ» να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Κατοίκων ενάντια στη δημιουργία ιδιωτικής (!) Βιομηχανικής Περιοχής στη Βόρειας Εύβοιας.

Ενδεικτικά, για το σκάνδαλο που διενεργείται, δείτε https://xekinima.org/arthra/view/article/eidiki-grammateia-toy-yp-periballontos-dikaionei-pl/  

Παραθέτουμε στη συνέχεια το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Β. Εύβοιας ενάντια στη ΒΙΠΕ.

ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ!

Αγαπητέ φίλε/φίλη,

Σου ζητάμε επειγόντως να δραστηριοποιηθείς για να βοηθήσεις να σωθεί η καταπράσινη βόρεια Εύβοια μαζί με τη θαλάσσια περιοχή γύρω της, καθώς βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο η διαδικασία αδειοδότησης Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) στην περιοχή Φούρνοι δίπλα στον οικισμό του Μαντουδίου.

Η ίδρυση ΒΙΠΕ (η πρώτη ιδιωτική στην Ελλάδα) θα σημαίνει ότι ο ιδιώτης διαχειριστής θα μπορεί να εγκαταστήσει οποιαδήποτε ρυπογόνα μονάδα επιθυμεί με συνοπτικές διαδικασίες και με μηδαμινά περιθώρια ενστάσεων από τους κατοίκους. Ήδη η εταιρία έχει ανακοινώσει τη δημιουργία τεράστιας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 1160 MWe, που θα μετατρέψει το Μαντούδι στο δεύτερο ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας μετά την Πτολεμαΐδα.

Η Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε έκθεση της στις 17 Οκτώβρη εκφράζει φόβους ότι στις εγκαταστάσεις τη ΒΙΠΕ μπορεί να γίνει καύση αποβλήτων ή να εγκατασταθούν δεξαμενές υγροποιημένου φυσικού αερίου! Πρόκειται για μια μεγάλη απειλή στο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής και στην υγεία των κατοίκων.

Παρά τον αγώνα που διεξάγουν οι κάτοικοι για να σταματήσουν αυτό το έγκλημα, ο φάκελος βρίσκεται ήδη στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης για την τελική υπογραφή!

Ζητάμε από ΕΣΕΝΑ προσωπικά:

Να στείλεις μέχρι την Δευτέρα 5 Δεκέμβρη επιστολή διαμαρτυρίας στους δύο συναρμόδιους υπουργούς, όπου με δικά σου λόγια να δηλώνεις την αντίθεση σου με τα σχέδια για ΒΙΠΕ. Να αναφέρεις τυχόν σχέση με τη βόρεια Εύβοια και να υπογράφεις με πλήρες ονοματεπώνυμο και διεύθυνση.

Αν έχεις τη δυνατότητα, στείλε ταχυδρομικά την επιστολή σου στις δύο ακόλουθες διευθύνσεις:

Προς:

–          Υπουργό ΠΕΚΑ,
Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Μεσογείων 119, 7ος όροφος
Αθήνα, ΤΚ10192

–          Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Κάνιγγος 20
Αθήνα, ΤΚ10677

Αμέσως μετά στείλε ηλεκτρονικό μήνυμα (αν έχεις τη δυνατότητα) στη διεύθυνση [email protected], για να μας ενημερώσεις για την επιστολή που έστειλες. Απλά γράφεις “ΟΚ” και το ονοματεπώνυμο σου.

Αν δεν μπορείς να ταχυδρομήσεις την επιστολή σου, τότε στείλε την σε εμάς ηλεκτρονικά (στη διεύθυνση [email protected]) για να τη στείλουμε.

Διάδωσε και προώθησε αυτό το μήνυμα όσο πιο πλατιά μπορείς! Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Πρέπει να πλημμυρίσουμε τα γραφεία των δύο υπουργών με επιστολές διαμαρτυρίας! Να αισθανθούν τη μαζική αντίδραση μας! Να υποχρεωθούν να μετρήσουν το πολιτικό κόστος που θα έχει η υπογραφή αυτού του εγκλήματος.

Πρωτοβουλία Κατοίκων βόρειας Εύβοιας ενάντια στη ΒΙΠΕ

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τη σχεδιαζόμενη ΒΙΠΕ και τον αγώνα μας:

–          Σελίδα «ΟΧΙ ΒΙ.ΠΕ. ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ» στο facebook

–          www.kireas.org

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα