Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από τους εργαζόμενους στην ΕΘΝΟDATA


Δημοσιεύουμε την απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΘΝΟDATA (θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας) οι οποίοι ξεκινάνε ένα σημαντικό αγώνα με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από την Τρίτη 25 Ιούνη, με στόχο να κρατήσουν το επίπεδο των μισθών τους σταθερό, και να μην υπάρξουν απολύσεις.


Ο αγώνας αυτός χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας, αλλά ειδικότερα των εργαζομένων στις τράπεζες!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟDATA

Αρ. Απ. Μ.Π.Πειρ. 21/10, Α.Μ. 4683, Ειδ.Αρ. 1395

Τηλ. 6984-073435, Web: www.seethnodata.gr, email: [email protected]

21-6-2013

Συναδέλφισσες, -οι,

Κατά τη χθεσινή Γενική Συνέλευση αποφασίσαμε με συντριπτική πλειοψηφία να προχωρήσουμε σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινώντας από την Τρίτη 25 Ιουνίου. 

Αίτημά μας παραμένει η υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης που να διασφαλίζει τη διατήρηση μέχρι τέλους του 2014 α) των θέσεων εργασίας και β) των μισθών στο επίπεδο που διαμορφώθηκαν κατόπιν των περυσινών επαχθών μειώσεων.

Προχωράμε σε κινητοποιήσεις λόγω της  ανάλγητης απαίτησης των Διοικήσεων ΕΤΕ και ΕΘΝΟDATA για μειώσεις 6% στους χαμηλόμισθους συναδέλφους μας με το σκεπτικό ότι: «Κανένας δεν μπορεί να μείνει αλώβητος από την κρίση».

Ήδη ανώτατο στέλεχος της ΕΤΕ μας έκανε γνωστό ότι την Τρίτη θα ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών για τη μείωση 6% στους συναδέλφους και στις συναδέλφισσες που είναι στο όριο της κλαδικής σύμβασης. Με την απόφαση μας στη Γενική Συνέλευση προστατεύουμε συλλογικά το δικαίωμα των συναδέλφων να μην δεχτούν μειώσεις. Την Τρίτη να μην βρουν κανένα στη δουλειά να καλέσουν να υπογράψει!!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ και ερχόμαστε στον Γέρακα για περιφρούρηση της απεργίας και Γενική Συνέλευση στις 12.00 για να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα μας. Κανείς να μη μείνει μόνος του και αναγκαστεί εκβιαστικά να υπογράψει την επαχθή μείωση. 

Μετά από απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου μας, το απεργιακό ταμείο θα ενεργοποιηθεί για όσους και όσες συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις του σωματείου μας. Το ακριβές ποσό που θα δοθεί θα αποφασισθεί μετά το τέλος των κινητοποιήσεων σε Γενική Συνέλευση και θα είναι συνάρτηση της διάρκειας των απεργιακών κινητοποιήσεων, της συμμετοχής και κοινωνικών κριτηρίων.

Όλες και όλοι το πρωί της Τρίτης έξω από το κτήριο του Γέρακα.

Όλες και όλοι στις 12:00 στη νέα Γενική Συνέλευση που θα ορίσει τις επόμενες ενέργειες.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην Εθνοdata

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα