Επαναδραστηριοποίηση Χρυσής Αυγής: Απειλή

* 2-8/10/07: Τρεις επιθέσεις μέσα σε μία εβδομάδα από οπλισμένους φασίστες σε παραπήγματα στου Ρέντη όπου μένουν Πακιστανοί, καταστρέφοντας ότι έβρισκαν στο πέρασμα τους…

* 24/10/07: Στου Ζωγράφου μέλη της Χρυσής Αυγής μαχαιρώνουν φοιτητή του Φυσικού μέσα στην Πανεπιστημιούπολη…

* 28/10/07: Διπλό χτύπημα των ακροδεξιών με τρεις τραυματίες, ένα Μαροκινό στο Σύνταγμα και δύο νέους στο Θησείο…

Αυτά είναι μερικά από τα περιστατικά που έλαβαν χώρα το τελευταίο διά-στημα στους δρόμους της Αθήνας. Πρωταγωνιστές, φασίστες που επιτέθηκαν σε μετανάστες, μέλη αριστερών οργανώσεων και όσους αντιτίθενται στις ρατσι-στικές τους μεθόδους. Αν ανατρέχαμε στο αρχείο προηγούμενων ετών θα είχαμε να θυμηθούμε δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις.

Μπορούν να θεωρηθούν όμως όλες αυτές οι ενέργειες τυχαίες σε σχέση με την 7η Γιορτή Νεο-λαίας που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή στο Πάρκο Στρα-τού στο Γουδί στις 28/10; Σίγουρα όχι.

Είναι γνωστό σχεδόν σε όλους που ασχολούνται με τα αντιρατσιστικό κίνημα ότι όποτε υπάρχει οργα-νωμένη εκδήλωση από την Χρυσή Αυγή, το διάστημα γύρω από την ημερομηνία αυτή, οι φασίστες βγαί-νουν από το αυγό τους και επιτίθενται ανεξέλεγκτα. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να δείξουν τη δύναμη τους και να σπείρουν τον τρόμο σε μετανάστες και αριστερούς.

Τι λέει όμως για όλα αυτά η Χρυσή Αυγή μέσα από το site και την εφημερίδα της; Καταδικάζει κάθε πράξη βίας και αρνείται ότι υπάρχει ανάμειξη μελών της στις επιθέσεις αυτές. Παρόλα αυτά καθιστά σαφές σε εχθρούς (!!) και φίλους ότι «η Χρυσή Αυγή δεν τελείωσε και πως θα την βρούνε μπροστά τους, απέναντι τους ή δίπλα τους».

Μάλιστα ασκεί κριτική προς τους βουλευτές του ΛΑΟΣ ότι δεν είναι τόσο εθνικιστές και ρατσιστές όσο θα ήθελαν αυτοί που τους ψήφισαν και πίστεψαν σε αυτούς… Κατηγορούν δε τον Γ. Καρατζαφέρη ότι πριν τις εκλογές παρίστανε τον αντιφασίστα και τον αντιρατσιστή (ενώ θα έπρεπε να κάνει ακριβώς το αντί-θετο για να είναι ειλικρινής στις θέσεις που πρεσβεύει…). Συμπεραίνουν τέλος, ότι η Χρυσή Αυγή παραμένει η μόνη γνήσια εθνικιστική έκφραση στην Ελλάδα.

Η Χρυσή Αυγή λοιπόν όχι μόνο έχει επανέλθει με την γνωστή «δράση» της αλλά την τελευταία περίοδο βλέπουμε να της δίνεται και το βήμα μέσα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς (ΑΝΤ-1, 25/10), ωσάν να αποτελεί μια ακόμα πολιτική άποψη που δικαιούται να ακουστεί… Ο κόσμος της αριστεράς και του αντιρατσιστικού κινήματος καλείται άμεσα και συντονισμένα να δώσει απάντηση και να μην επιτρέψει στους εκφραστές του φασισμού να δρουν ανεξέλεγκτα. Άλλωστε όλα αυτά τα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα και θα επαναληφθούν στο μέλλον, αν εμείς το επιτρέψουμε…

Μάριος Κωνσταντινίδης

____________

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής