Επ. Αγώνα Θεσ/νίκης Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού: Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της 4ης Φλεβάρη

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού συμμετέχοντας εδώ και χρόνια μαζί με χιλιάδες άλλους λαϊκούς ανθρώπους στο κίνημα ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις χρυσού, εκφράζει τη συμπαράστασή της στις λαϊκές κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται αυτό το διάστημα και προσπαθούν να βάλουν φραγμό στην υλοποίηση των νέων μέτρων , τα οποία  -συμπληρώνοντας τα παλιότερα – θα ξεριζώσουν ό,τι απέμεινε ακόμα απ’ τα ασφαλιστικά κ.ά. δικαιώματα του λαού μας.

Οι χιλιάδες των εργαζομένων, των νέων, των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών, εκφράζουμε με τον αγώνα αυτό την αγωνία μας για επιβίωση, εκφράζουμε την άρνησή μας στις πολιτικές που μας θέλουν –ιδιαίτερα τη νεολαία – σύγχρονους σκλάβους.

Ξέρουμε ότι απέναντί μας έχουμε αυτούς που υπερασπίζονται τα συμφέροντα μιας χούφτας ισχυρών του πλούτου εντός και εκτός Ελλάδας. Αυτούς που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των πολυεθνικών σε βάρος των αναγκών του λαού μας. Είναι αυτοί οι ίδιοι που σχεδιάζουν -και υλοποιούν –το ξεπούλημα του τόπου μας και του πλούτου που αυτός έχει. Αυτοί που προωθούν τις καταστροφικές εξορύξεις χρυσού (και όχι μόνο) σε όλη τη Β. Ελλάδα. Στη Χαλκιδική, στη Θράκη, στη Δράμα, στις Σέρρες, στο Κιλκίς κ.α. Αυτοί που σχεδιάζουν να κάνουν μια μεγάλη «αρπαχτή» με κέρδη πολλών δισεκατομμυρίων, που όμως θα αφήσει πίσω της την απόλυτη καταστροφή. Θα στραγγίσουν τον τόπο από τα νερά και θα δηλητηριάσουν με αρσενικό, αμίαντο, κυάνιο και άλλα τοξικά, τον αέρα, τη γη, τη θάλασσα, τα νερά.

Η Θεσσαλονίκη θα γίνει αποδέκτης τόνων τοξικών αποβλήτων. Οι συνέπειες στον αγροτικό τομέα, την κτηνοτροφία, την αλιεία, τη μελισσοκομία, την εκμετάλλευση του δασικού πλούτου, τον τουρισμό, τη μεταποίηση και κάθε άλλη οικονομική δραστηριότητα θα είναι μόνιμα καταστροφικές. Δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν μόνιμα με αρνητικές συνέπειες και στο ασφαλιστικό.

Οι προσωρινές θέσεις εργασίας που τάζουν αυτού του είδους οι πολυεθνικές (π.χ. Eldorado Gold) και οι ντόπιοι μεγαλοεπιχειρηματίες (π.χ. Μπόμπολας), δεν είναι τίποτε άλλο παρά προσωρινά μεροκάματα για το γκρέμισμα του «σπιτιού μας», την καταστροφή του τόπου μας. Γι’ αυτό δε θα έπρεπε κανένας εργαζόμενος να ταυτίζει τις ανάγκες του με τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καλεί όλους τους φίλους του κινήματος να κατεβούνε στο δρόμο για  να ενώσουμε τη φωνή μας με τη φωνή των χιλιάδων διαδηλωτών στην απεργία στις 4-2-2016.

  • Δε δεχόμαστε το τσάκισμα των ασφαλιστικών –και άλλων- δικαιωμάτων μας
  • Δε δεχόμαστε το ξεπούλημα και την καταστροφή του τόπου μας
  • Ξέρουμε ότι δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε με τους αγώνες μας

Γι’ αυτό: Την Πέμπτη 4-2-2016, όλοι στις απεργιακές εκδηλώσεις

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού συνεδριάζει τακτικά κάθε Δευτέρα στις 19:30 στο κτήριο της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51), στον 5ο όροφο.

Στοιχεία επικοινωνίας: 
e-mail : [email protected]
Blog:  http://epitropiagonathessantigold.blogspot.gr
Facebook: https://www.facebook.com/epitropiagonathessantigold/

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα