«Ενότητα Αριστερών Πολιτών»: Μια σημαντική νέα προσπάθεια στις Συκιές

Παναγιώτης Βογιατζής, Θεσσαλονίκη

Περίπου 50 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση που έγινε στο δημαρχείο Συκεών την Τετάρτη 11 Νοέμβρη με θέμα «Η αριστερά μετά το Μνημόνιο 3: Πως προχωράμε;». Την εκδήλωση οργάνωσε η νεοσύστατη Ενότητα Αριστερών Πολιτών Νεάπολης – Συκεών.

Άνοιγμα στην εκδήλωση εκ μέρους των διοργανωτών έκανε ο Παναγιώτης Βογιατζής, που περιέγραψε την κατάσταση και τους στόχους της πρωτοβουλίας. Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των Δέσποινα Χαραλαμπίδου εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας και Βασίλη Στόλη εκ μέρους της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης.

Οι εισηγήσεις στάθηκαν στην ανάλυση για την πορεία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από την ελπίδα του Γενάρη μέχρι την υπογραφή του νέου Μνημονίου, καθώς και στις προτάσεις των αντίστοιχων χώρων για το πως χρειάζεται να οργανωθούμε από εδώ και πέρα.

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν πολύ ζωντανή και ενδιαφέρουσα. Άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις και από διαφορετικούς χώρους κατέθεσαν την οπτική τους για το τι πρέπει να κάνει η Αριστερά για να ξεπεράσει την ήττα στην οποία την έσυρε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ακούστηκαν κριτικές και αυτοκριτικές για την στάση της αριστεράς εντός του ΣΥΡΙΖΑ καθ’ όλη την περίοδο της διακυβέρνησης του, ενώ διάχυτο ήταν το συμπέρασμα ότι η ρητορική περί κατάργησης του Μνημονίου χωρίς σύγκρουση έδειξε τα όρια της και ότι χρειάζεται να ριζοσπαστικοποιηθεί ο λόγος της Αριστεράς.

Έγινε αρκετές φορές αναφορά στην ανάγκη η Αριστερά να μιλάει για το σοσιαλισμό σαν την μόνη λύση για τα προβλήματα της ανθρωπότητας. Η εκδήλωση αυτή έδειξε για μια ακόμα φορά ότι αγωνιστές από διαφορετικούς χώρους της Αριστεράς μπορούν να συνομιλούν, να ανταλλάσσουν απόψεις και να καταλήγουν σε κοινά συμπεράσματα.

Το επόμενο βήμα είναι αυτά να μετατραπούν σε δράσεις, και ήδη στην συνάντηση κατατέθηκαν και σκέψεις σχετικά με αυτό. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,181ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,117ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα