Ενωτική Αριστερή Συνεργασία Πατησίων: Όχι στο νέο μνημόνιο

Ανακοίνωση της Ενωτικής Αριστερής Συνεργασίας Πατησίων

Η υπογραφή συμφωνίας για την εφαρμογή 3ου μνημονίου στη χώρα από την κυβέρνηση που έχει σαν βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της αριστεράς και του εργατικού κινήματος.

  

Η όλη διαδικασία αποτελεί μια προδοσία χωρίς προηγούμενο. Μια κυβέρνηση που μόλις μια βδομάδα πριν έπαιρνε ένα περήφανο ταξικό ΟΧΙ από το 61,5% του ελληνικού λαού προκαλώντας φόβο στο κατεστημένο εθνικά και διεθνώς, κατάφερε να το αναποδογυρίσει και να το ανατρέψει τελείως κάνοντάς το ΝΑΙ σε όλα όσα ήθελε η συμμορία των τοκογλύφων που παριστάνει τους ευρωπαίους «εταίρους».

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τον Α. Τσίπρα τσαλαπατάει κάθε συνεδριακή, προεκλογική και μετεκλογική της θέση και βέβαια κάθε έννοια εσωκομματικής δημοκρατίας αφού το κόμμα έχει μείνει να παρακολουθεί αποσβολωμένο τα όσα συμβαίνουν. Όλοι όσοι έβριζαν νυχθημερόν τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά τώρα είναι σύμμαχοι του Α. Τσίπρα προετοιμάζοντας το έδαφος για κυβέρνηση εθνικής ενότητας που στην πραγματικότητα θα αποτελεί ενότητα της οικονομικής ελίτ της χώρας ενάντια στην αριστερά και τους εργαζόμενους.

Τα νέα μέτρα αποτελούν κόλαφο για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, την νεολαία και τα μικρομεσαία στρώματα.

Αύξηση της φορολογίας στα πάντα, μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, ξεπούλημα του εναπομείναντος δημόσιου πλούτου, συνέχιση της ύφεσης και της ανεργίας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου πακέτου μέτρων που καλείται να ψηφίσει άρον-άρον η κυβέρνηση για να μπει στο νέο μνημόνιο.

Τα νέα δανεικά ύψους 82-86 δις και τα δήθεν αναπτυξιακά πακέτα 35 δις του Γιούνκερ δεν είναι τίποτα άλλο παρά χρήματα που θα δοθούν στους τραπεζίτες και όχι στους καταθέτες, στους μεγαλοεπιχειρηματίες για έργα τύπου διοδίων η προγραμμάτων εκμετάλλευσης της νεολαίας καθώς και για να ξεπληρωθεί το δημόσιο χρέος, που πλέον παρατείνεται η αποπληρωμή του και μετά το 2057(!) που όριζαν τα δύο προηγούμενα μνημόνια.

Η ΕΑΣ Πατησίων καλεί όλο τον κόσμο που συναντήθηκε στο ΟΧΙ στις 5/7/15 σε συστράτευση και στην δημιουργία ενός μετώπου με ένα πρόγραμμα που θα αντιπαλεύει το νέο μνημόνιο. Σχέδιο για την αναγκαία ρήξη με την συμμορία των εκβιαστών μπορεί να μην είχε η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είχε όμως το κίνημα και πολλές από τις οργανώσεις του και περιλαμβάνουν θέσεις όπως:

  • Πάλη ενάντια σε όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους
  • Άρνηση πληρωμής ενός χρέους που το πόρισμα της επιτροπής της Βουλής χαρακτηρίζει επονείδιστο και απεχθές κατά τα ¾ του (242 δις από τα 320δις)
  •  Άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών, έλεγχο στην κίνηση  κεφαλαίων και όχι των μικροκαταθέσεων
  • Εθνικοποίηση των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων (ενέργεια, μεταφορές, λιμάνια κοκ)
  • Εφαρμογή σχεδίου για έξοδο από την ευρωζώνη και εισαγωγή εθνικού νομίσματος
  • Μαζικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας
  • Κάλεσμα στους ευρωπαϊκούς λαούς και κινήματα για  κοινό αγώνα για μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη χωρίς Σόιμπλε και Μέρκελ αλλά στηριγμένης στις ιδέες της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και του σοσιαλισμού.
Πατήσια 14/7/2015
7,129ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
394ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής