ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α. (ΔΑΦΝΙ): απεργία ενάντια στην υποχρεωτικότητα και την επιβολή κυρώσεων

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ψ.Ν.Α. (Δαφνί)

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Καθημερινά λαμβάνουμε καταγγελίες από συναδέλφους, ότι διακινούνται έγγραφα μετά από προφορική εντολή σε Διευθύνσεις και Προϊστάμενους του Νοσοκομείου μας σχετικά με στοιχεία και αριθμητικές καταστάσεις συναδέλφων, εμβολιασμένων, μη εμβολιασμένων αλλά και αυτών που έχουν νοσήσει από Covid-19.

Συνάδελφοι επίσης αναφέρουν, ότι δέχονται συνεχώς πιέσεις από ανωτέρους τους να  δώσουν  πληροφορίες για  προσωπικά τους δεδομένα ή άλλων, «ανεπίσημα» και στα πλαίσια της «καλής συνεργασίας» ώστε να διευκολύνουν το έργο της Διοίκησης  στη συγκέντρωση των απαιτούμενων στοιχείων  να προετοιμάσει το πλαίσιο και το επιχειρησιακό σχέδιο λειτουργίας του Νοσοκομείου, εν όψει της εφαρμογής του ν.4820/21 περί της μη συμμόρφωσης των εργαζομένων με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του covid-19.

Επανερχόμαστε για ακόμα μία φορά εφιστώντας την προσοχή προς πάσα κατεύθυνση, αναφέροντας τα εξής:

  • Η αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, η χρήση ή οποιαδήποτε συλλογή και  επεξεργασία αυτών, χωρίς να έχει χορηγηθεί σχετική άδεια κατά τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και παράνομη πράξη που διώκεται με ποινές φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο έως 100,000 ευρώ, σύμφωνα με τον ν.4624/2019.
  • Παρανομεί επίσης όποιος εκφοβίζει εργαζόμενους!!! καθώς το στοιχείο της αθέμιτης χρήσης ή κατάχρησης εξουσίας ή άλλη ενόχληση σε χώρους εργασίας νοείται ως «εργασιακός εκφοβισμός» ή «mobbing» ή «εργασιακό bulling».

Συνεχίζουμε  την Απεργία – Αποχή κατά της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τον covid-19 των Υγειονομικών και Προνοιακών Υπαλλήλων που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ με το υπ, αριθμ. Πρωτ. 4757/ 5,8,2021 έγγραφό της.

Σημαντικές διευκρινίσεις ως προς την Απεργία – Αποχή:

Πως συμμετέχω στην απεργία αποχή;

Η συμμετοχή μου στην απεργία αποχή από την κατάθεση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης γίνεται με την άρνηση μου να επιδείξω ή να καταθέσω τα παραπάνω έγγραφα όταν μου τα ζητήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και δεν έχω καμία υποχρέωση να κοινοποιήσω ατομικά στοιχεία υγείας μου σε οποιονδήποτε. Η απεργία αποχή αφορά το σύνολο των εργαζομένων άσχετα με την επιλογή τους σε σχέση με τον εμβολιασμό και τη σχέση εργασίας που έχουν με το φορέα.

Οι προϊστάμενοι τμήματος μπορούν να συμμετέχουν στην απεργία αποχή με δύο τρόπους. Πρώτον με αποχή από την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού τους ή νόσησης και δεύτερον με αποχή από την συλλογή στοιχείων των εργαζομένων σε ότι έχει να κάνει με τα παραπάνω έγγραφα.

Ο σύλλογος εργαζομένων έχει συντάξει μία δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή, η οποία υπάρχει στο τέλος του παρόντος κειμένου. Την δήλωση αυτή την συμπληρώνει όποιος υπάλληλος συμμετέχει στην απεργία αποχή και την καταθέτει στον σύλλογο εργαζομένων, ο οποίος και την καταθέτει στο γραφείο προσωπικού και την διοίκηση.

Η κατάθεση της δήλωσης αποχής είναι σημαντική πρώτον ώστε να καλύπτει τον υπάλληλο ο οποίος δεν θα γνωστοποιήσει στοιχεία που θα του ζητηθούν και δεύτερον ώστε ο αριθμός των συμμετεχόντων στην αποχή να είναι ένα μέσο πίεσης για την απόσυρση του νόμου της υποχρεωτικότητας.

Συμμετέχουμε μαζικά
στην Πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ
με στάση εργασίας 7:00- 15:00 την Πέμπτη 26/8/2021,
και στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις  12:00
ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για covid-19 και στην επιβολή κυρώσεων.

Να καταργηθεί τώρα ο αντιδραστικός νόμος 4820/21.

Κάτω τα χέρια σας από τους Υγειονομικούς, κανείς δεν περισσεύει στην μάχη που δίνεται απέναντι στον ιό της πανδημίας.

Δεν θα μας τρομοκρατήσετε, δεν θα μας διχάσετε και δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμόσετε το σχέδιό σας που σκοπό έχει να διαλύσει τα Νοσοκομεία και τη Δωρεάν Δημόσια Υγεία.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,284ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα