Ένας απολογισμός της εκδήλωσης «Καμιά ανοχή στους Ναζί» στην Τούμπα Θεσ/νίκης

Με επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση «καμιά ανοχή στους Ναζί» που οργάνωσε η Αντιφασιστική Επιτροπή Τούμπας και το Antinazizone για τις εξελίξεις στην δική της χρυσής Αυγής την Παρασκευή 10 Νοέμβρη στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, συγκεντρώνοντας πάνω από 50 άτομα κυρίως μαθητές και νεολαία.

Όλες τις προηγούμενες μέρες στην Τούμπα και στην περιοχή του Φαλήρου έγιναν αφισοκολλήσεις και ενημερωτικές παρεμβάσεις. Ενημερώσεις έγιναν επίσης και στα σχολεία της Τούμπας αλλά και στο ΑΠΘ.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Γιάννης Παπίας (μέλος της Αντιφασιστικής Επιτροπής Τούμπας) και η Ελευθερία Κουμάντου (δημοσιογράφος, μέλος του παρατηρητηρίου Golden Dawn Watch).

Επίσης στην εκδήλωση έγινε προβολή οπτικοακουστικού υλικού που χρησιμοποιείται στη δική της Χρυσής Αυγής. Αποκαλύψεις για τη ναζιστική δομή της φασιστικής συμμορίας, την ιεραρχία της και τα τάγματα εφόδου, άφησαν άφωνο το κοινό δημιουργώντας ποικίλα συναισθήματα.

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική. Ερωτήματα που τέθηκαν αφορούσαν: τον ρόλο της βίας και των ομάδων κρούσης στο αντιφασισικό κίνημα, τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Αριστερά στον αντιφασιστικό αγώνα, το τι γίνεται με την άνοδο της ακροδεξιάς διεθνώς, την υπόθεση του μικρού Αμίρ, τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για τις γυναίκες, καθώς και συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούσαν την πορεία της δίκης.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης αρκετά άτομα ενδιαφέρθηκαν να έρθουν σε επαφή με την Αντιφασιστική Επιτροπή Τούμπας για να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας ενάντια στο φασισμό.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,182ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,011ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,116ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα