Ενάντια στην καταστολή και τις συλλήψεις – Πάρτι ενίσχυσης και αλληλεγγύης

Σάββατο, 4/12, στο Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 15, Εξάρχεια

Κατά τη διάρκεια και στο τέλος της πορείας του Πολυτεχνείου η αστυνομία προέβη σε μαζικές συλλήψεις και προσαγωγές στα πλαίσια μιας επιχείρησης που μόνο στόχο είχε την καταστολή και τρομοκράτηση της νεολαίας και των εργαζομένων που βγαίνουν στο δρόμο και διαδηλώνουν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Ενδεικτικό είναι ότι από τους 22 συλληφθέντες, οι 14 παραπέμφθηκαν για κακούργημα με τον κουκουλονόμο και είναι έξω με περιοριστικούς όρους.

Το γεγονός ότι τουλάχιστον ένας από αυτούς, ο Γιώργος Αντωνίου, ήταν σε όλη τη διάρκεια της πορείας κάτω από τα πανώ της οργάνωσής μας και επομένως δεν είχε καμιά απολύτως σχέση με τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν (ότι έριχνε δήθεν πέτρες, ξύλα και μάρμαρα στη διάρκεια της πορείας) αποτελεί μια επιπλέον απόδειξη  για τη σαθρότητα του κατηγορητηρίου το οποίο βασίζεται αποκλειστικά σε μαρτυρίες των ΜΑΤ.  Αποτελεί μια επιπλέον απόδειξη ότι οι συλλήψεις και οι προσαγωγές έγιναν εντελώς στην τύχη από την αστυνομία, προφανώς στα πλαίσια μια πολιτικής απόφασης που πάνω κάτω έλεγε: «μαζέψτε όποιον θέλετε και φορτώστε του ότι κατηγορία θέλετε».

Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο. Και δεν είναι άσχετο και με τις διώξεις 11 ανήλικων μαθητών και 4 φοιτητών στη Λάρισα που μέσα στο Δεκέμβρη περνάνε από δίκη. Όλοι τους συνελήφθησαν την περίοδο των γεγονότων του Δεκέμβρη του 2008 και όλοι τους παραπέμπονται για κακούργημα με τον τρομονόμο!

Οι 11 ανήλικοι ‘τρομοκράτες’ παραπέμπονται με την εξωφρενική κατηγορία ότι

«…συγκρότησαν δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα/εγκληματική οργάνωση, η οποία λειτουργούσε σε οργανωμένη βάση και με κατανεμημένους ρόλους, που επεδίωκε την διάπραξη εμπρησμών, η οποία δεν σχηματίστηκε περιστασιακά αλλά με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα και με υποδομή τέτοιας έκτασης και δυναμικής, που διέθετε ποικίλα τεχνικά μέσα πάσης φύσεως και είχε την δυνατότητα να εναλλάσσεται και να αντικαθιστά τα μέλη της χωρίς να υφίσταται αλλαγή…».

Οι δε 4 φοιτητές συνελήφθησαν ως ύποπτοι λόγω εμφάνισης (!) σε στάση λεωφορείου και μοναδικό «αποδεικτικό» στοιχείο την παρουσία τους κοντά στη λαϊκή αγορά όπου λίγο πριν είχαν μοιραστεί τρόφιμα μετά από απαλλοτρίωση σούπερ μάρκετ!

Ακόμα και σήμερα ο φόβος του Δεκέμβρη είναι αυτός που οδηγεί την κυβέρνηση να ενισχύει την καταστολή και την ποινικοποίηση των αγώνων της νεολαίας και των εργαζομένων. Οι μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις στην πορεία του Πολυτεχνείου αντανακλούν αυτό το φόβο και αποτελούν κινήσεις προετοιμασίας από την πλευρά της κυβέρνησης ώστε να προλάβει την αντίδραση του κινήματος απέναντι στη βιαιότητα των μέτρων που ετοιμάζει για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Γιώργος Αντωνίου, 23 ετών, ομογενής από την Αλβανία, πρόσφατα απολυμένος από το εργοστάσιο που δούλευε είναι ένα από τα θύματα της καταστολής και της τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση για να προλάβει τα χειρότερα για αυτήν.

Το Ξεκίνημα, θέλοντας να αναδείξει το θέμα της κρατικής καταστολής από τη μια και από την άλλη δίνοντας έμφαση στην οργάνωση των αγώνων της νεολαίας και των εργαζομένων για να αντιμετωπίσουν μαζικά και αποτελεσματικά την νέα επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση εναντίον μας, διοργανώνει ένα πάρτι ενίσχυσης και αλληλεγγύης προκειμένου να βοηθήσει στην κάλυψη των εξόδων της δίκης του Γιώργου Αντωνίου.

Το Σάββατο, 4 Δεκέμβρη, στο Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 15 στα Εξάρχεια.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα