Ένα μικρό δείγμα αλληλεγγύης προς τους απεργούς του ΟΑΕΔ από εργαζόμενους της ΕΘΕΛ

Ρεπορτάζ του «Ξ»

Οι οδηγοί λεωφορείων (ΕΘΕΛ/Ο.ΣΥ) πρέπει από τον Σεπτέμβρη του 2013 να έχουν πιστοποίηση επαγγελματικής ικανότητας (ΠΕΙ) . Έτσι η διοίκηση της ΟΣΥ αποφάσισε μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ να αναλάβει και ως όφειλε τη εκπαίδευση των εργαζομένων. Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 35 εκπαιδευτικών ωρών οι οποίες κατανέμονται σε 5 ημέρες. Ο ΟΑΕΔ καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης έρχεται και ελέγχει εάν γίνεται η εκπαίδευση και αν είναι παρόντες οι εργαζόμενοι .

Χτες Τρίτη, 17/9 ένας υπάλληλος του ΟΑΕΔ πήγε για έλεγχο, λειτουργώντας απεργοσπαστικά, καθώς η Ομοσπονδία των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ έχει προκηρύξει 5ήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.

Με πρωτοβουλία του εκπροσώπου της «Ανεξάρτητης Παρέμβασης» οι εργαζόμενοι και άλλοι συνδικαλιστές στην ΕΘΕΛ που παρακολουθούν αυτή τη βδομάδα το πρόγραμμα, του απαγόρευσαν να προχωρήσει σε οποιοδήποτε έλεγχο και κατήγγειλαν την απεργοσπασία του – η οποία δεν γινόταν κατά τη διάρκεια μιας οποιασδήποτε απεργίας αλλά μιας απεργίας για να αποτραπούν οι διαθεσιμότητες – απολύσεις 700 συναδέλφων στον ΟΑΕΔ και χιλιάδων σε όλο το δημόσιο.

Ο θλιβερός απεργοσπάστης απειλούσε ότι θα ακυρώσει όλη την εκπαιδευτική περίοδο και ότι θα κόψει την επιδότηση που παίρνουν οι εργαζόμενοι για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Οι απειλές του όχι μόνο δεν πιάσανε τόπο, αλλά οδήγησαν και στην πιο γρήγορη απομάκρυνσή του από το χώρο…

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα