«Υπάρχει κι άλλος δρόμος»

Η Γενική Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας που έγινε στη Λαμία και η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του, αποφάσισε μηνιαία ενημερωτική εξόρμηση στην κοινωνία του Νομού μας για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική του πρόταση, το αγωνιστικό του πρόγραμμα για τη λύση των προβλημάτων, την συγκρότηση μιας κοινωνικοπολιτικής πλειοψηφίας ικανή να επιβάλλει μια προοδευτική διέξοδο από την κρίση και την προοπτική υπέρβασης του δικομματικού συστήματος διακυβέρνησης.

Δηλώνουμε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αλλάξει το σημερινό πολιτικό και οικονομικό σκηνικό.

Τα κεντροαριστερά σενάρια και ο κυβερνητισμός υπηρετούν τον νεοφιλελευθερισμό.

Όραμα μας είναι και παραμένει ο σοσιαλισμός.

Είμαστε στο πλάι των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Στο πλάι των εργαζόμενων, στον αγώνα τους για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, για κατάργηση όλων των ελαστικών, μερικών και άτυπων μορφών εργασίας, για καθιέρωση πλήρους και σταθερής εργασίας για όλους, για την προστασία των ανέργων.

Παλεύουμε για:

– Δίκαιο εκλογικό σύστημα που είναι η απλή αναλογική

– Δίκαιη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος

– Δημόσια και καθολική κοινωνική ασφάλιση

– Δημόσια και δωρεάν παιδεία, και έρευνα ανοιχτή στην κοινωνία και τις ανάγκες της

– Δημόσιο ολοκληρωμένο σύστημα υγείας και πρόνοιας

– Προστασία του περιβάλλοντος

– Τον πολιτισμό, την πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία

– Την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων των μεταναστών

– Μια αληθινή τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και όχι ετεροδιοίκηση

Οι εκατό πρώτες μέρες διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό την ολομέτωπη επίθεση στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, της νεολαίας, ολοκληρώνοντας το έργο των κυβερνήσεων Σημίτη παλιότερα και της ΝΔ την τελευταία πενταετία.

Η κυβέρνηση στερείται πλήρως λαϊκής νομιμοποίησης για την πλήρη εφαρμογή των πολιτικών που απορρέουν από το σύμφωνο σταθερότητας, που καθορίζει τα πάντα και που παγιδεύει τις ημερινές και μελλοντικές γενιές.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση σε δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

Σαν ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας βρισκόμαστε στον αντίποδα της κυβερνητικής πολιτικής, είμαστε πολέμιοι των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και οι προγραμματικοί μας στόχοι συνιστούν πρόταση ρήξης με το σημερινό σύστημα διακυβέρνησης.

Συνεπώς οποιαδήποτε πρωτοβουλία ή έκκληση για συνεργασία στη λογική της κεντροαριστεράς, ή για «εθνική συνεννόηση» και κοινωνική συναίνεση, είναι ριζικά αντίθετη με τη λογική μας και τους πολιτικούς μας στόχους.

Κανένας βουλευτής μας, ή απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αλλοιώνει την φυσιογνωμία του πολιτικού μας στόχου και του εγχειρήματος που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.

Εκφράζουμε ομόφωνα την πολιτική μας αποδοκιμασία για τις πρόσφατες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού μας εκπροσώπου, τόσο για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας, όσο και για την συνεργασία μας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της Τ.Α στη Θεσσαλονίκη, γιατί θεωρούμε ότι προέχουν οι απόψεις και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και μετά οι προσωπικές μας απόψεις.

Σαν ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας καλούμε τους συμπολίτες μας στην καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και στην οργάνωση της μαζικής αντίστασης του λαού μας.

Λαμία 2-2-2010

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα