Έλληνες, Ευρωπαίοι και Κύπριοι φασίστες προκαλούν ξανά!

Ανακοίνωση της Νεολαίας Ενάντια στον Εθνικισμό, Κύπρος

Τον περασμένο Οκτώβριο οι φασιστικές οργανώσεις Forza Nuova (Ιταλία) και NPD (Γερμανία) ανακοίνωσαν ότι θα συνδιοργανώσουν μια κατασκήνωση το ερχόμενο καλοκαίρι στην Κύπρο σε συνεργασία με ελληνικά και κυπριακά «κινήματα» (βλ. Χρυσή Αυγή και παρόμοιες οργανώσεις).

Η Forza Nuova, το NPD και η Χρυσή Αυγή είναι ανοιχτά φασιστικές οργανώσεις νοσταλγοί του Χίτλερ και του Μουσολίνι. Δεν κάνουν καμία προσπάθεια να το κρύψουν αυτό είτε στα πολιτικά τους προγράμματα, είτε στα σύμβολα που χρησιμοποιούν και το επιβεβαιώνουν και με τη δράση τους. Ευθύνονται για σωρεία δολοφονικών επιθέσεων ενάντια σε αντιρατσιστές, αριστερούς, μετανάστες, τσιγγάνους κτλ. Οι ηγέτες τους έχουν όλοι υποστεί διώξεις από τα δικαστήρια των χωρών τους για βίαια επεισόδια ή/και ποινικά αδικήματα.

Κάτι ανάλογο είχαν επιχειρήσει να οργανώσουν πριν από 2½ χρόνια στην Ελλάδα, δηλαδή να οργανώσουν ένα πανευρωπαϊκό κάμπινγκ αποκαλώντας το μάλιστα «Φεστιβάλ Μίσους» (Hate Wave). Τα σχέδια τους όμως ναυάγησαν άδοξα με τη δυναμική κινητοποίηση εκατοντάδων προοδευτικών φορέων, με την αγωνιστική απάντηση της ίδιας της κοινωνίας, που δεν ξεχνά τι σημαίνει φασισμός.

Στην ανακοίνωσή τους οι Ευρωπαίοι φασίστες αναφέρουν ότι έρχονται για να διαμαρτυρηθούν για τις καταστραμμένες εκκλησίες στα κατεχόμενα, και για τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων προσφύγων. Ξέρουμε όμως πολύ καλά πως υπεύθυνοι για την καταστροφή της Κύπρου το ‘74 είναι οι φασίστες και οι ακροδεξιοί, αυτοί οι οποίοι άνοιξαν τις πόρτες στην τουρκική εισβολή.

Τα ακροδεξιά και νεοφασιστικά στοιχεία βρίσκονται σε έξαρση την τελευταία περίοδο στην Κύπρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επίθεση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών, όπου φασίστες κουκουλοφόροι χτύπησαν μέλη της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών (του ΑΚΕΛ) αλλά και απλούς φοιτητές που περνούσαν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Την πρωτοβουλία για την ανάπτυξη ενός κινήματος με στόχο την ακύρωση του κάμπινγκ των φασιστών πήρε στην Κύπρο η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό. Στην εκστρατεία έχουν μέχρι στιγμής εμπλακεί πολλές οργανώσεις και κινήσεις, αντιρατσιστικές, κοινωνικές, συνδικαλιστικές, συμπεριλαμβανομένης της ΠΕΟ (η μεγαλύτερη εργατική συνομοσπονία) η νεολαία του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ, πολιτιστικοί φορείς κλπ, την ίδια στιγμή που εμφανίζονται ομάδες πρωτοβουλίας σε διάφορες περιοχές για να ενταχθούν στην εκστρατεία.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,239ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,005ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα