Ελεύθερος ο Κορκονέας, δέσμια του συστήματος για μια ακόμα φορά η δικαιοσύνη!

Την Τρίτη 28 Ιουνίου μετά από απόφαση του το Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, το οποίο αποφάσισε να δεχτεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου και σύννομου βίου, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, δολοφόνος του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είναι ένα βήμα πριν την αποφυλάκιση. Η απόφαση αυτή του Εφετείου είναι μια βαθιά προσβολή, όχι μόνο στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξανδρου και της οικογένειας του, αλλά και σε κάθε αίσθημα δικαίου, καθώς ο τρόπος με τον οποίο πάρθηκε είναι απόδειξη του σάπιου νομικού συστήματος, το οποίο κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει την αθώωση των «δικών του παιδιών».

Συγκεκριμένα οι συνήγοροι της οικογένειας του Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλουν ότι μετά την κατάθεση αιτήματος για εξαίρεση του προηγούμενου δικαστηρίου για ευνοϊκή μεταχείριση του Κορκονέα, το νέο σώμα που συστάθηκε είχε την ίδια μεταχείριση απέναντι του. Η απόφαση ενόρκων και δικαστών πάρθηκε μετά από μόλις μιάμιση ώρα κλειστής συνεδρίασης του σώματος, τα 50 λεπτά της οποίας δεν είχαν καν στην αίθουσα τη δικογραφία. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι οι τέσσερις ένορκοι που ψήφησαν υπέρ του ελαφρυντικού του έντιμου και σύννομου βίου «μάντεψαν» μέσα σε λίγα λεπτά μία δικογραφία που αποτελείται από χιλιάδες σελίδες, χωρίς να τις διαβάσουν παρόλο που βάσει νόμου είναι υποχρεωμένοι να διαβάσουν τις αποφάσεις και τα πρακτικά των προηγούμενων Δικαστηρίων.

Όσο για τον πρότερο έντιμο βίο του Κορκονέα μέχρι και τις 6/12/2008, ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια στοιχεία της δικογραφίας, σύμφωνα με τα οποία ο Κορκονέας: 

  • Είχε το παρατσούκλι Ράμπο
  • Δούλευε ως μπράβος στην Καλαμάτα
  • Το βράδυ της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου τραμπούκισε ανήλικα παιδιά 
  • Μοίραζε σφαίρες στους συναδέλφους του κατά τη βάρδια του
  • Το όπλο του βρέθηκε σε κατάσταση που υποδηλώνει επανειλημμένη οπλοχρησία, με σφαίρες από διάφορες παρτίδες και με παραβιασμένο τον μηχανισμό ώστε να μεγαλώνει η χωρητικότητα.
  • Κόμπασε ενώπιον του δικαστικού σώματος για τους ξυλοδαρμούς που έχει διαπράξει

Τελικά, σαν άλλοι «Πόντιοι Πιλάτοι» οι Δικαστές, αφού πήραν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι ένορκοι να μην έχουν καθαρή εικόνα για τις δίκες που προηγήθηκαν και για τον βίο του Κορκονέα, στη συνέχεια ξέπλυναν τα χέρια τους, τάχθηκαν κατά της χορήγησης του ελαφρυντικού του σύννομου βίου και άφησαν τους ενόρκους να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά»!

Για μία ακόμα φορά, το ελαφρυντικό του σύννομου βίου θα γλυτώσει τον Κορκονέα, όπως γλίτωσε τους αστυνομικούς που ήταν συνεργοί στον φόνο του Ζακ, τους δολοφόνους του Σαμπάνη, του Μάγγου. Για να μην μιλήσουμε για τους αστυνομικούς οι οποίοι «απλώς» τραμπουκίζουν, παρενοχλούν σεξουαλικά, ξυλοκοπούν στα τμήματα, ξυλοκοπούν στους δρόμους, συλλαμβάνουν αναίτια, εμπορεύονται ναρκωτικά, όπλα και ανθρώπους. Η αστυνομία είναι το μέσο επιβολής της εξουσίας και φαίνεται πλέον πιο καθαρά από ποτέ, ότι το σύστημα αυτό δεν τιμωρεί και δεν ξεχνάει τα παιδιά του.  

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,198ΥποστηρικτέςΚάντε Like
992ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,116ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα