Ε. ΠΟΡΤΑΛΙΟΥ: Το ΟΧΙ των λαϊκών τάξεων και των νέων είναι το ισχυρό όπλο στις συγκρούσεις που έρχονται

Δημοσιεύουμε άρθρο που μας έστειλε η συντρόφισσα Ελένη Πορτάλιου

Οι λαϊκές τάξεις, οι νέες και οι νέοι πήραν στα χέρια τους το ΟΧΙ και το ανέδειξαν, με συντριπτικά ποσοστά, στο ισχυρότερο μέσο πάλης ενάντια στις συμφωνίες – δεσμά που απεργάζονται οι εκπρόσωποι των αγορών και του μεγάλου κεφαλαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα.

Το ΟΧΙ είναι μια συλλογική πράξη αντίστασης στην τρομοκρατία και την ταπείνωση του λαϊκού κόσμου, που αναδεικνύει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία σε πρωταγωνιστή των σημερινών και αυριανών αγώνων. Το ΟΧΙ δεν είναι ένα απλό διαπραγματευτικό χαρτί με ημερομηνία λήξης. Η κοινωνική πρωτοβουλία, που ξεκίνησε με τις πλατείες και τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια, επανέρχεται στο προσκήνιο της ιστορίας. Ο κόσμος ο οποίος πήρε στα χέρια του το ΟΧΙ μπορεί να κρατήσει στα χέρια του και την πολιτική της χώρας.

Το παλαιό πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει. Έχουν, όμως, αποδυναμωθεί και οι τάσεις της προσαρμογής στις προτάσεις των «θεσμών» εντός ΣΥΡΙΖΑ και εντός της συστημικής ζώνης που, προσεγγίζοντας την κυβέρνηση, διατηρεί ή ανακτά τις θέσεις της στο κράτος. Το ΟΧΙ διέσχισε ηρωϊκά το ομιχλώδες πολιτικό τοπίο των δημόσιων δηλώσεων ανώτερων κυβερνητικών παραγόντων και «αξιωματούχων» οι οποίοι, παίρνοντας αποστάσεις από τον πρωθυπουργό, πυροβολούσαν τα πόδια της κυβέρνησης.

Το ΟΧΙ πήρε στα χέρια της σύμπασα η αριστερά πλην Λακεδαιμονίων – πλην της ηγεσίας του ΚΚΕ. Αυτή η πολιτική ενότητα, με τις υπαρκτές διαφοροποιήσεις, δεν πρόκειται να καταλυθεί την επομένη των εκλογών. Αντίθετα θα συμπλεύσει σταθερά με το ρεύμα της λαϊκής κοινωνικής συμμαχίας.

Γνωρίζουμε ότι η σύγκρουση με τους δανειστές θα είναι σκληρή και δεν θα τελειώσει με τη λήξη των διαπραγματεύσεων. Όσοι εκπρόσωποι των «θεσμών» και των κυβερνήσεων μεταβλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες σε κομματάρχες του «Ναι» δεν έχουν παραδώσει τα όπλα τους. Στη μεταδημοκρατία επιτρέπεται να ψηφίζουμε αλλά η λαϊκή ετυμηγορία δεν επηρεάζει τις αποφάσεις των ανέλεγκτων θεσμών του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, που υπερκαθορίζουν την πολιτική  καταλύοντας ταυτόχρονα την εθνική και λαϊκή κυριαρχία.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, τον αγώνα χωρίς άσκοπες αντιπαραθέσεις, με σθένος αλλά και αμεροληψία, με αποφασιστικότητα αλλά και σταθερό στόχο ν’ αντιπαρατάξουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση των αγορών και του μεγάλου κεφαλαίου το πιο ευρύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο δύσκολος δρόμος που έχουμε μπροστά μας αποτελεί μετά το ΟΧΙ λαϊκή επιλογή απέναντι στην υποταγή και τη βέβαιη ήττα.   

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,198ΥποστηρικτέςΚάντε Like
991ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,116ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα