ΕΛ.Β.Ο.: Σιωπητήριο στους εργαζόμενους! Δεν θα περάσει!

Ανακοίνωση της οργάνωσης του «Ξ» στη Θεσ/νίκη

Σε ανακοίνωση που μοίρασε η διοίκηση της ΕΛΒΟ στους εργαζόμενους, τους απαγορεύει να συζητάνε και να δημοσιεύουν θέματα που αφορούν την εταιρία! Είναι πρωτοφανές φαινόμενο, να απαγορεύεται στους εργαζόμενους να μιλάνε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να ψάχνουν λύσεις και να προσπαθούν να κάνουν γνωστά τα προβλήματα τους.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων αυτονόητων πραγμάτων (όπως ότι… πρέπει να τηρείται το ωράριο) αναφέρεται:

«Απαγορεύεται η οποιαδήποτε δημοσίευση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, κτλ) και στο διαδίκτυο θεμάτων που αφορούν την εταιρία ή τους εργαζόμενους της. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με καταγγελία της σύμβασης εργασίας χωρίς άλλη προειδοποίηση»

Προφανώς στην ΕΛΒΟ, από τη στιγμή που αναλαμβάνει εργασίες της αμυντικής βιομηχανίας, υπάρχουν θέματα που δεν μπορούν να δημοσιευθούν. Η απαίτηση όμως οι εργαζόμενοι να μην μιλάνε για τα θέματα τους είναι απαίτηση σιωπητηρίου ώστε η διοίκηση να κάνει ανενόχλητη ότι θέλει. Και μάλιστα με την απειλή της απόλυσης!

Τι θέλει να πει, έμμεσα αλλά ξεκάθαρα, η διοίκηση της ΕΛΒΟ μ’ αυτή την ανακοίνωση; Ότι, στην ουσία απαγορεύεται ο συνδικαλισμός. Γιατί, συνδικαλισμός χωρίς να μιλάς και να γράφεις δημόσια για «θέματα που αφορούν την εταιρεία ή τους εργαζόμενους της» δεν μπορεί να υπάρξει. Χωρίς να το λέει καθαρά λοιπόν, η διοίκηση επιχειρεί να στείλει ένα μήνυμα κατατρομοκράτησης: όποιος ασχολείται με τα προβλήματα των εργαζομένων, όποιος ασκεί κριτική στη διοίκηση, όποιος τολμά να μιλήσει δημόσια για αυτά τα θέματα απολύεται!

Κάποιοι φαίνεται ότι θέλουν να καλύψουν το αμαρτωλό παρελθόν των εκάστοτε διοικήσεων της ΕΛΒΟ και φοβούνται τη δύναμη των εργαζομένων. Είναι οι ίδιοι που οδηγούν σε μαρασμό την εταιρία με σκοπό το κλείσιμο ή το ξεπούλημα της.

Δεν πρόκειται να σωπάσουν τους εργαζόμενους όσο και αν προσπαθούν!

Το θέμα της ΕΛΒΟ πρέπει να γίνει θέμα ευρύτερης πάλης από την Αριστερά και το κίνημα. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα