Εκστρατεία ενάντια στην απόλυση του συνδικαλιστή Α.Ταρπάγκου

Την προηγούμενη περίοδο η τεχνική εταιρεία Ι. Παπαηλιόπουλος ΑΤΕ προχώρησε στην απόλυση του συνδικαλιστή Ανέστη Ταρπάγκου.


Η απόλυση του είναι εκδικητική και αφορά τη συνδικαλιστική του δράση.


Ο Α. Ταρπάγκος είναι  γνωστός συνδικαλιστής στο  χώρο των μηχανικών. Ήταν μέλος του ΔΣ του πανελλαδικού σωματείου μισθωτών τεχνικών, ενώ σήμερα είναι μέλος της προσωρινής διοίκησης του σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, στην ίδρυση του οποίου πρωτοστάτησε. Ο σ. Ταρπάγκος είναι επίσης μέλος του συντονιστικού ΣΥΡΙΖΑ Θεσ/νικης.


Δεν είναι η πρώτη φορά που διώκεται για τη συνδικαλιστική του δράση αφού έχει απολυθεί για αυτή και στο παρελθον από εταιρείες στις οποίες εργαζόταν. Μάλιστα η Ι. Παπαηλιόπουλος ΑΤΕ είχε προσπαθήσει ξάνα στο παρελθόν να τον απολύσει.

Αυτές τις μέρες αναπτύσσεται εκστρατεία καταγγελίας της απόλυσης του συνάδελφου Α. Ταρπάγκου. Για το σκοπό αυτό ακολουθεί σχέδιο ψηφίσματος διαμαρτυρίας, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει σαν βασικό πρότυπο, για να σταλεί στην εταιρεία και να χρησιμοποιηθεί για την ενημέρωση άλλων συναδέλφων συνδικαλιστών.

Τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας να σταλούν στην:

«Ι. ΠΑΠΑΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΕ» – «ΛΙΑΧΤΙΔΑ ΑΤΕΒΕ»

«ΑΔΡΑΝΗ ΥΛΙΚΑ»,  ΒΙΙΙΕ ΣΙΝΔΟΥ – Θεσσαλονίκη

Τηλ.2310-334855      Φαξ 2310-311078  ,  2310-312703

Email : ipapai@tee.gr

____________________

Παράνομη και καταχρηστική η απόλυση του Ανέστη Ταρπάγκου

Να παρθεί πίσω τώρα!

Δηλώνουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την απαράδεκτη, εκδικητική και παράνομη απόλυση του συνάδελφου και συνδικαλιστή Ανέστη Ταρπάγκου, εργαζόμενου στην τεχνική εταιρεία Ι. Παπαηλιόπουλος ΑΤΕ στη Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση της εταιρείας να απολύσει τον συνάδελφο επικαλούμενη την «οικονομική κρίση» και την μείωση των τεχνικών έργων που αναλαμβάνει αποτελεί επί της ουσίας εκδικητική απόλυση και συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου.

Η εταιρεία σας είχε και στο παρελθόν προσπαθήσει να απολύσει το συνάδελφο εξαιτίας και τότε της συνδικαλιστικής του δράσης υπέρ της τήρησης του ωραρίου και για αύξηση μισθών. Ούτε τότε τα κατάφερε λόγω της συνδικαλιστικής ασυλίας του συναδέλφου. Σήμερα η εταιρεία επανέρχεται ελπίζοντας αυτή τη φορά να πετύχει τους στόχους της.

Θεωρούμε απαράδεκτο η εταιρεία να επικαλείται την οικονομική κρίση τη στιγμή που είτε μόνη της είτε μέσω κοινοπραξιών έχει αναλάβει μία σειρά πολύ κερδοφόρα δημόσια έργα και επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε όλη τη χώρα. Πληροφορούμαστε μάλιστα ότι η εταιρεία σας, για να δικαιολογήσει την απόλυση εκχώρησε τοπογραφικές εργασίες σε ιδιωτικά τεχνικά γραφεία για να εμφανιστεί ο συνάδελφος χωρίς αντικείμενο δουλειάς.

Σας ενημερώνουμε ότι ο συνάδελφος Α. Ταρπάγκος είναι γνωστός σε εμάς για την συνδικαλιστική του δράση εδώ και χρόνια και δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να αποδεχτούμε χωρίς εξαιρετικά έντονες διαμαρτυρίες και εκστρατεία τυχόν απόλυσή του.

Απαιτούμε να τεθεί αμέσως τέρμα στη διαδικασία απόλυσής του συνάδελφου συνδικαλιστή διαφορετικά θα δώσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα στο θέμα, καταγγέλλοντας την εταιρεία σας σε όλα τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά παράλληλα με την ενημέρωση που θα κάνουμε σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα στα οποία συμμετέχουμε και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του Α. Ταρπάγκου σε νομικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα