Σήμερα, Κυριακή 20/11: Εκλογές ΤΕΕ – στηρίζουμε, ψηφίζουμε ΑΡΑΓέΣ

Ανακοίνωση του «Ξ» με την οποία καλεί σε στήριξη της ΑΡΑΓέΣ, της μόνης ενωτικής αριστερής συσπείρωσης στις γραμμές των μηχανικών (δείτε σχετικά: xekinima.org/ekloges-tee) για τις εκλογές του ΤΕΕ, σήμερα, 20 Νοεμβρίου.
Στο τέλος της ανακοίνωσης μπορείτε να δείτε τους υποψήφιους που κατεβάζει το «Ξ» στην Αττική, την Κεντρική Μακεδονία, τη Μαγνησία και την Κεντρική και Δυτική Θεσσαλία

 

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου πραγματοποιούνται εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Οι φετινές εκλογές πραγματοποιούνται ύστερα από 6 χρόνια μνημονιακών μέτρων λιτότητας και πολιτικών οι οποίες έχουν σαρώσει μια σειρά κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας.

arages_ekloges-tee

Η πλειοψηφία των μηχανικών: οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι και πολύ περισσότερο οι υποαπασχολούμενοι, οι ανασφάλιστοι, οι απολυμένοι και οι άνεργοι έχουμε βιώσει στο πετσί μας την «επιτυχία» των παραπάνω πολιτικών, ενώ τα καλύτερα… έρχονται με τη νέα χρονιά, όπου παράλληλα με την υπερφορολόγηση θα έχουμε και την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού.

Βέβαια δεν ισχύουν τα ίδια για όλο τον κλάδο, καθώς (όπως αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάη σε ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.») επί 27 συνεχόμενα χρόνια, δεκάδες εταιρείες είχαν συγκροτήσει καρτέλ και μέσω «στημένων» διαγωνισμών μοιράζονταν τα δημόσια έργα και άρα τα κρατικά κονδύλια. Απέναντι σε αυτό το σκάνδαλο –και σε άλλα τόσα βέβαια– η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν εντόπισε ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα…

Σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας υπάρχουν δύο πραγματικότητες οι οποίες βρίσκονται σε σύγκρουση: η πραγματικότητα των κυβερνήσεων του ΓΑΠ, του Παπαδήμου, του Σαμαρά με το successstory και σήμερα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (που… μάχονται με «νύχια και με δόντια» την Τρόικα και τα μνημόνια) και η πραγματικότητα της πλειοψηφίας της κοινωνίας που με τα ίδια νύχια και δόντια η κυβέρνηση εφαρμόζει της «φιλολαϊκές» της πολιτικές. Αυτοί οι δύο κόσμοι δεν μπορούν να συνυπάρχουν.

Κατ’ αντιστοιχία, στο πεδίο των μηχανικών και του ΤΕΕ υπάρχει ο κόσμος του μεγάλου κεφαλαίου και των κατασκευαστικών και στον αντίποδα υπάρχει η πλειοψηφία των μηχανικών που αγωνίζονται καθημερινά να τα βγάλουν πέρα.

Στις φετινές εκλογές πρέπει να εκφραστεί δυνατά η φωνή της πλειοψηφίας του κλάδου!

Την προηγούμενη περίοδο έλαβαν χώρα μια σειρά συναντήσεις με σκοπό τη συνεργασία των διαφόρων παρατάξεων της Αριστεράς, πάνω σε μια πολιτική συμφωνία η οποία αφ’ ενός να κινείται ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ και αφ’ ετέρου να παίρνει θέση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες μηχανικοί σήμερα και να θέτει αιτήματα μάχης για τον κλάδο.

Το αποτέλεσμα ήταν η συγκρότηση της «Αριστερής ΑΓωνιστικής Ενωτικής Συσπείρωσης» (ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ.). Πρόκειται για δυνάμεις από το χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Λαϊκής Ενότητας, της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης (ΑΡΚ) του «Ξεκινήματος», ανένταχτων αριστερών μηχανικών και άλλων.

Το «Ξεκίνημα», θεωρώντας ότι η συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς σε διάφορα επίπεδα είναι σημαντικό ζήτημα για την περίοδο που διανύουμε κι όχι μόνο, συμμετέχει στην παραπάνω συμμαχία και καλεί σε υπερψήφισή της (και των αντίστοιχων τοπικών σχημάτων) στις ερχόμενες εκλογές.

Παράλληλα παλεύουμε για το χτίσιμο μιας νέας μαζικής Αριστεράς, ενωτικής, δημοκρατικής και επαναστατικής, η οποία να καλύψει το τεράστιο κενό που δημιούργησε η υποταγή και μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία θα είναι αποφασισμένη να δώσει τη μάχη ενάντια στους εκβιασμούς και το σύστημα μέχρι τέλους, για την ανατροπή της εξουσίας του μεγάλου κεφαλαίου και για μια σοσιαλιστική κοινωνία. Το «Ξ» δίνει αυτή τη μάχη σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο μέσα από τις γραμμές της Επιτροπής για μια Εργατική Διεθνή (CWI) στην οποία συμμετέχουν κόμματα και οργανώσεις με παρόμοιους στόχους από περίπου 50 χώρες σε όλες τις ηπείρους.

 

Ανακοινώσεις της ΑΡΑΓέΣ

 

Οι υποψήφιοι του «Ξ» στο ψηφοδέλτιο της ΑΡΑΓέΣ:

Για την Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ

Συνδυασμός: ΑΡιστερή ΑΓωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ.)

Ν. Αττικής: Παπαϊωάννου-Μανδηλαράς Ιωάννης (Χωροτάκτης Μηχ/κος)

Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας: Νικολάου Γιάννος-Άγγελος (Πολιτικός Μηχ/κος)

Για το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ-ΤΚΜ)

Συνδυασμός: Ενωτική Αριστερή Συσπείρωση Μηχανικών

Βέλλιου Γεωργία (Τοπογράφος Μηχ/κος)

Για το ΤΕΕ Μαγνησίας

Συνδυασμός: Αυτόνομη Παρέμβαση Μηχανικών Μαγνησίας

Κοσμάς Χρήστος (Μηχανολόγος Μηχ/κος)

Για το Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας (απ’ το Ν. Λάρισας)

Συνδυασμός: Αριστερή Ριζοσπαστική Συσπείρωση Μηχανικών

Παπαγεωργίου Θεόφιλος (Χημικός Μηχ/κος)

7,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
589ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
390ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής