Εκλογές ΣΥΕΤΕ – Παλεύουμε για ένα σωματείο μαχητικό, δημοκρατικό, στα χέρια των εργαζομένων

Από τις 8 μέχρι τις 13 Δεκέμβρη 2014 θα διεξαχθούν  εκλογές στον Σύλλογο Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ) το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο Σωματείο στη χώρα.

Το «Ξεκίνημα» παρεμβαίνει συστηματικά στις διαδικασίες του Συλλόγου μέσω του σ. Θανάση Μαρίνη, από τη Θεσ/νίκη, ο οποίος την προηγουμένη περίοδο διετέλεσε μέλος του ΔΣ.

Όλο το προηγούμενο διάστημα προχωρήσαμε σε μια σειρά δράσεις και προτάσεις προκειμένου να στρέψουμε τον ΣΥΕΤΕ σε αγωνιστική κατεύθυνση. Πιο συγκεκριμένα:

  • Ενημέρωση από όλα τα Διοικητικά Συμβούλια καταθέτοντας και τη δική μας άποψη πάνω στα συγκεκριμένα κάθε φορά ζητήματα.
  • Δημοσιοποίηση και σκληρή κριτική στα πολύ έντονα φαινόμενα συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που ταλανίζουν το Σωματείο. Θέση για κατάργηση των συνδικαλιστικών προνομίων και διοχέτευση των πόρων του Συλλόγου προς μία αγωνιστική/κινηματική λειτουργία.
  • Πρωτοβουλίες «βάσης». Πρόταση για Συνελεύσεις σε καταστήματα και Διευθύνσεις, περιοδείες σε καταστήματα, περιφερειακή συνάντηση εργαζομένων Β. Ελλάδας, μάζεμα υπογραφών για σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, ανάδειξη ζητημάτων υγιεινής και ασφάλειας σε καταστήματα, κ.α.
  • Πρόταση για συνεργασία των αριστερών δυνάμεων διατηρώντας η κάθε παράταξη την αυτονομία της και το δικαίωμα στην δημόσια διαφοροποίηση και κριτική.
  • Ανάδειξη των πολύ μεγάλων προβλημάτων του νοικιασμένου προσωπικού και πάλη για ένταξή του στο τακτικό προσωπικό της ΕΤΕ με ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού της ενοικίασης.
  • Προβολή του αιτήματος για το πέρασμα του τραπεζικού συστήματος στα χέρια της κοινωνίας. Οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν πληρώσει όλο το κόστος από την κατάρρευση των τραπεζών, αλλά αυτές εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια των ιδιωτών τραπεζιτών, οι οποίοι τις διαχειρίζονται, αποκομίζουν κέρδη απ’ αυτές και πληρώνουν χρυσούς μισθούς στα golden boys τους, ενώ θα έπρεπε να διώκονται! Την ίδια στιγμή δεν προσφέρουν τίποτα στη ρευστότητα της αγοράς γιατί τους ενδιαφέρει μόνο η κερδοσκοπία, ενώ απειλούν με κατασχέσεις ακόμα και την πρώτη κατοικία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Για να γίνει το τραπεζικό σύστημα μοχλός για την ανάκαμψη της κατεστραμμένης ελληνικής οικονομίας πρέπει να περάσει στα χέρια της κοινωνίας σε συνθήκες διαφάνειας και δημοκρατικού, κοινωνικού και εργατικού ελέγχου και διαχείρισης.

Με βάση αυτές τις θέσεις το «Ξ» στηρίζει τον Θανάση Μαρίνη, υποψήφιο με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΔΑΣ).

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,220ΥποστηρικτέςΚάντε Like
994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα