Εκλογές στον σύλλογο μουσικών της Φιλαρμονικής του Δ. Αθήνας

Στις 24/9 πραγματοποιήθηκαν εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων της φιλαρμονικής του Δήμου Αθήνας, στις οποίες ο σ. Διονύσης Χριστόπουλος βγήκε πρώτος σε ψήφους και εκλέχτηκε στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. Παρακάτω δημοσιεύουμε την πρόταση του Δ. Χριστόπουλου, η οποία εκδόθηκε σε Δελτίο Τύπου του Συλλόγου και πάνω στην οποία βασίστηκε η συγκρότηση του προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πρόταση για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα

Συνάδελφοι-σσες,

η πρότασή μου για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα, περιλαμβάνει ένα πλαίσιο με 5 βασικά ζητήματα στα οποία μπορούμε, πιστεύω, να συμφωνήσουμε και να αποτελούν γενικές κατευθυντήριες γραμμές της δράσης του Συλλόγου τα επόμενα δυο χρόνια. Το πλαίσιο αυτό δεν είναι νέο. Είναι στηριγμένο σε πάγια αιτήματα του Συλλόγου, σε αποφάσεις που έχουμε πάρει στο παρελθόν και αντίστοιχες δράσεις που έχουμε οργανώσει. 

  1. Ο Σύλλογος  συμπαραστέκεται και εκφράζει την έμπρακτη αλληλεγγύη του σε κάθε μικρό ή μεγάλο δίκαιο αίτημα ή πρόβλημα των συναδέλφων.
  2. Αγωνιζόμαστε με κάθε μέσο για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων και διεκδικούμε την πρόσληψη καλλιτεχνικού προσωπικού με σταθερές σχέσεις εργασίας ώστε να αναβαθμιστεί η Φιλαρμονική και να εφαρμοστεί το πλήρες οργανόγραμμα των 120 θέσεων. Παράλληλα, διεκδικούμε γενναία χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του Δήμου για την πλήρη κάλυψη και ανανέωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού (αγορά οργάνων, αναλωσίμων, ρεπερτορίου κοκ) και των στεγαστικών αναγκών (σειρά παρεμβάσεων στον υπάρχοντα χώρο ώστε να καταστεί κατάλληλος ή στέγαση σε νέα υποδομή που θα πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές). 
  3. Υπερασπιζόμαστε τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα της εργασίας μας. Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην «τιμολόγηση» του πολιτιστικού έργου που προσφέρουμε στην κοινωνία και τη μετατροπή του σε ανταποδοτικό «προϊόν».  
  4. Σαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στηρίζουμε και προωθούμε την μαζική συμμετοχή των μελών στις διαδικασίες και τις δράσεις του  Συλλόγου και του εργατικού κινήματος  (συνελεύσεις, διαμαρτυρίες, απεργίες κτλ).
  5. Αντιστεκόμαστε στις πολιτικές που εναντιώνονται και χτυπούν τα δικαιώματα, τις αποδοχές, τις κατακτήσεις, τις διεκδικήσεις μας. Συντονιζόμαστε και συμπορευόμαστε αγωνιστικά με το εργατικό κίνημα ενάντια στις πολιτικές περικοπών, λιτότητας και περιστολής των δημοκρατικών, εργασιακών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα