Εκλογές Φιλαρμονικής Δήμου Αθήνας

Ο σ. Διονύσης Χριστόπουλος ξανά πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων

Το σωματείο μουσικών στην Φιλαρμονική του Δήμου Αθήνας πραγματοποίησε εκλογές στις 10 Φεβρουαρίου. Οι εργαζόμενοι της Φιλαρμονικής είχαν δώσει τα δυο τελευταία χρόνια μια σειρά σημαντικούς αγώνες για ζητήματα του κλάδου τους, ενώ την ίδια στιγμή συμμετείχαν, στην πλειοψηφία τους, σε αγώνες για ζητήματα που αφορούσαν όλη την κοινωνία.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν:

  • Η απεργία των 6 Κυριακών[*] η οποία ανάγκασε τη διοίκηση του Οργανισμού στον οποίο ανήκει η Φιλαρμονική να καταβάλει τις δεδουλευμένες υπερωρίες που όφειλε και αρνούταν να αποδώσει

  • Η πρωτοβουλία για κοινή απεργία όλων των σωματείων του Οργανισμού (ΟΠΑΝΔΑ) τον Μάιο του 2012 που ανάγκασε τη Δημοτική Αρχή να αποσύρει τη λίστα με το πλεονάζον προσωπικό που είχε καταρτίσει

  • Η άρνηση να γίνουν θιασώτες του Μνημονίου παίζοντας αδιαμαρτύρητα μουσική σε φιέστες των εκφραστών και εφαρμοστών του, κ.α.

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 10ης Φλεβάρη δείχνουν ότι οι μουσικοί της Φιλαρμονικής θα συνεχίσουν να ακολουθούν έναν δρόμο μαχητικό και να κρατούν τη στάση αξιοπρέπειας που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα.

Η εργοδοτική παράταξη "Όλοι Μαζί", που είχε κατέβει στις προηγούμενες εκλογές και υποσχόταν ότι θα εξασφάλιζε «μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων» μισθό 3.200€ το μήνα (!) για τους μουσικούς της Φιλαρμονικής, δεν τόλμησε να ξανασυμμετέχει στις εκλογές.

Το ΔΣ που προέκυψε πλαισιώθηκε με μια σειρά νέους αγωνιστές, ενώ ο σύντροφος Διονύσης Χριστόπουλος επανεκλέγηκε πρόεδρος του σωματείου.

__________________
* Η Φιλαρμονική δουλεύει 7 ημέρες την εβδομάδα
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής