Εκλογές εκπροσώπου εργαζομένων – ανακοίνωση της «Νέας Πορείας» στο Σισμανόγλειο

νέα πορεία – Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση

Αναδείξτε μαχητικό εκπρόσωπο εργαζομένων στην διοίκηση των διασυνδεόμενων νοσοκομείων (Δ.Ν.)

Δώστε δυναμικό παρόν στις εκλογές, Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Στις 29 Φεβρουαρίου ψηφίζουμε για τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ενιαίο συλλογικό όργανο διοίκησης (Κοινό Διοικητικό Συμβούλιο) των διασυνδεόμενων νοσοκομείων (Σισμανόγλειο – ΣΝΙ και Κ.Υ Σπάτων και Ν. Μάκρης, Παράρτημα ΣΝΙ – Πρώην Παπαδημητρίου, Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής – ΠΝΑ και νοσοκομείο Φλέμιγκ).

Η θέση του εκπροσώπου στο κοινό Διοικητικό συμβούλιο των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων είναι πλέον μια πολύ σημαντική θέση από την οποία οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων μπορούν να ενημερώνονται και να παρεμβαίνουν στις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στα Διασυνδεόμενα Νοσοκομεία. Αν μέχρι σήμερα οι συνάδελφοι δεν ένοιωσαν ποτέ ότι ο εκπρόσωπος μας στη Διοίκηση είχε ουσιαστικό ρόλο να παίξει, είναι γιατί οι μέχρι σήμερα εκλεγμένοι σ’ αυτό το πόστο δεν έκαναν τίποτα για να του δώσουν οποιαδήποτε αξία, δεν έκαναν τίποτα για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους προσφέρει η θέση.

Μέσα απ’ αυτές τις εκλογές πρέπει να αναδειχθούν τα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν τον χώρο των Δημοσίων Νοσοκομείων, όπως:

  • Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού,
  • η εξοντωτική εντατικοποίηση της εργασίας,
  • η διαρκή καταπάτηση των νόμιμων εργασιακών μας δικαιωμάτων μας (ρεπό, άδειες, κλπ)
  • οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, η ανυπαρξία βαρέων Ανθυγιεινών, αξιοπρεπών αμοιβών, κ.α
  • και όλα αυτά κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη των μαζικών απολύσεων του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (150.000 μέχρι το 2015) χωρίς καμιά εξαίρεση μέσω της «εφεδρείας», κλπ, κλπ.

Η σημασία της εκλογής του εκπροσώπου των εργαζομένων είναι επομένως μεγάλη παρά το εντελώς απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό καθεστώς που διέπει τη διοίκηση των νοσοκομείων.

Μόνο 2 από τα 7 μέλη της Διοίκησης είναι αιρετά και τα υπόλοιπα 5 μέλη διορισμένα (Κοινή Διοικήτρια Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων (Δ.Ν.), Κοινός Αναπληρωτής Διοικητής Δ.Ν., Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Αμαλία Φλέμιγκ και 2 ακόμα μέλη) από τον Υπουργό Υγείας.

Οι διορισμένοι από τον υπουργό, λοιπόν, αποτελούν την πλειοψηφία αποφασίζοντας και εγκρίνοντας την πολιτική των συνεχών μνημονίων, της διάλυσης της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού κράτους.

Γι΄ αυτό το κύριο μέλημα του εκπροσώπου μας δεν πρέπει να είναι άλλο από το να ενημερώνει με τακτικές ανακοινώσεις το προσωπικό και ταυτόχρονα, να καταγγέλλει, να διεκδικεί και να συμβάλλει στην κινητοποίηση των εργαζομένων όποτε χρειάζεται, σε συνεργασία με τα Σωματεία των εργαζόμενων.

Αντίθετα μ΄ αυτά η προηγούμενη εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΣΝΙ που εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ μόνο αυτά δεν έκανε. Ούτε μια ενημέρωση, ούτε μια συγκέντρωση προσωπικού – απολύτως τίποτα!! Αλήθεια τίποτα σημαντικό για την λειτουργία μας ή τους εργαζόμενους δεν αποφάσισε το Δ.Σ του νοσοκομείου τα τελευταία δύο χρόνια;!!

Οι συνδικαλιστικές – πολιτικές δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) και ΔΑΚΕ (ΝΔ) έχουν δείξει όχι μία αλλά πολλές φορές ότι το τελευταίο που τους απασχολεί είναι το να πουν «όχι» στις διοικήσεις, να σταθούν αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζομένων, να παλέψουν για τα δικαιώματα μας.

Γι’ αυτό χρειάζεται να καταψηφιστούν από τους εργαζόμενους. Ότι και να λένε η πραγματικότητα δε αλλάζει: ανήκουν στο στρατόπεδο της κυβερνοτρόικας και των τραπεζιτών και είναι βασικοί υπεύθυνοι του γκρεμού στον οποίο μας έχουν οδηγήσει με τις πολιτικές τους αποφάσεις στη Βουλή και στα συνδικάτα, ίσως πιστεύοντας αξιολύπητα, ότι εκείνοι θα γλιτώσουν απ’ αυτόν.

Σ’ ότι αφορά την ΑΝΑΓΚΙ (ΠΑΜΕ-ΚΚΕ), παύει να απαξιεί τις εκλογές εκπροσώπου συμμετέχοντας εντός διορισμένων ΔΣ, ενώ μέχρι πρότινος απείχε κατηγορώντας τα ως «διορισμένα διοικητικά συμβούλια που δεν έχουν καμία θέση οι εργαζόμενοι»!! Έτσι δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη λύπη μας για το γεγονός ότι ενώ δηλώνει στο πλευρό των εργαζομένων και των αγώνων τους, λειτουργεί εντελώς διασπαστικά και εντελώς απαξιωτικά προς όλες τις άλλες δυνάμεις που είναι ιδεολογικά συγγενείς και παλεύουν ενάντια στο μνημόνιο και τις πολιτικές της τρόικας. Αυτό που δεν θέλει να καταλάβει με τίποτα είναι ότι χρειάζεται απαραίτητα η κοινή πάλη για τους μισθούς, τις συντάξεις, τα δικαιώματα, το κοινωνικό κράτος, κλπ και βέβαια οι κοινές πορείες και οι κοινοί αγώνες. Κι όχι η φωτογραφία της διασπαστικής ξεχωριστής συμμετοχής της.  

Με βάση όλα τα πιο πάνω ζητούμε από τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον υποψήφιο που στηρίζει η Νέα Πορεία ο οποίος θα προσπαθήσει να φέρει σε πέρας τα σημαντικά και δύσκολα καθήκοντα του εκπροσώπου των εργαζομένων με επιμονή, συνέπεια και ανιδιοτέλεια.

Ψηφίστε τον συνάδελφο ΜΑΛΙΝΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟ

 


Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής