Εκλογές 2012: Οι νεοναζί απειλούν να μπουν στην Βουλή! Nα μην τους αφήσουμε!

Για πάνω από 15 χρόνια η Χρυσή Αυγή (Χ.Α.) ήταν ταυτισμένη με την εικόνα μιας περιθωριακής ναζιστικής συμμορίας δολοφόνων. Σήμερα διεκδικούν την είσοδο τους στην βουλή. Το σοκ για όσους γνωρίζουν το μαύρο παρελθόν της είναι μεγάλο!

Ο αρχηγός της, Ν. Μιχαλολιάκος, καταδικάστηκε το ‘76 για τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφων που κάλυπταν την κηδεία του αρχι-βασανιστή της Χούντας, Ευ. Μάλιου και το ‘78 για την τοποθέτηση βομβών στους κινηματογράφους “ΕΛΛΗ” και “REX”. Τον Γενάρη του 2011 –εκλεγμένος πια δημ. σύμβουλος– δίνει τα διαπιστευτήρια του με τον γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια σύσκεψης του δημ. Συμβουλίου Αθήνας.

Η Χ.Α. δεν κρύβει τον θαυμασμό της για τα καθεστώτα του Χίτλερ και του Μουσολίνι!

Δηλ. τα καθεστώτα που έχασαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν ολοκλήρωσαν ποτέ τους στόχους τους για στρατιωτική κατοχή όλης της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, ακριβώς γιατί ο ελληνικός και οι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί αντιστάθηκαν!

Αυτό το κόμμα διεκδικεί να μπει στην βουλή! Θα το επιτρέψουμε;

Δημαγωγία χωρίς όρια

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πίσω από την άνοδο της Χ.Α. υπάρχει μια μαζική ψήφος διαμαρτυρίας. Η Χ.Α. μπόρεσε να κερδίσει έδαφος εκμεταλλευόμενη αρχικά τα προβλήματα που προκύπτουν από τη μαζική μετανάστευση και τη δημιουργία περιοχών γκέτο σε διάφορες πόλεις της χώρας. Στη συνέχεια, στην εποχή της Τρόικα και των Μνημονίων εκμεταλλεύτηκε την οργή και αγανάκτηση της κοινωνίας:

– στρεφόμενη στην αντι-μνημονιακή ρητορεία,

– με λαϊκιστικά συνθήματα όπως “Χ.Α. εναντίον όλων”, “Χ.Α. για να ξεβρομίσει ο τόπος”, “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”,

– υιοθετώντας μια ανατρεπτική και ριζοσπαστική (συχνά “αντικαπιταλιστική”) φρασεολογία,

– παρεμβαίνοντας συστηματικά σε περιοχές με οξυμένα προβλήματα, με δημιουργία “επιτροπών κατοίκων” ενάντια στους μετανάστες, κάνοντας δουλειά πόρτα-πόρτα κ.λ.π.,

– και προτρέποντας τα πιο μπερδεμένα και απελπισμένα κομμάτια της κοινωνίας να “δουν” και να τιμωρήσουν ως μόνους υπεύθυνους για την εκτίναξη της φτώχειας, της ανεργίας, των αστέγων, της παιδικής ασιτίας, όχι τον καπιταλισμό και τους τραπεζίτες στην Ελλάδα και διεθνώς, αλλά τους πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες.

Απλά αμετανόητοι…

Όμως εμείς δεν πρέπει να ξεχνάμε: 

  • τη δολοφονική επίθεση το 1998 στον Δ. Κουσουρή από τον τότε Νο2 της Χ.Α., Α. Ανδρουτσόπουλο ή “Περίανδρο”
  • τα μαχαίρια των Χρυσαυγιτών όταν επιτέθηκαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Αθήνα τον Φλεβάρη του 2008,
  • την έκρηξη της φασιστικής βίας στο κέντρο της Αθήνας, με δεκάδες τραυματίες, τον Μάη του 2011 με αφορμή τη δολοφονία του Μ. Καντάρη. Και πολλά άλλα παρόμοια περιστατικά.

Οφείλουμε να αποκαλύπτουμε την λατρεία του αρχηγού τους, Ν. Μιχαλολιάκου, για τον Χίτλερ:

“Στις 30 Απριλίου 1945 μια λαμπερή σελίδα της σύγχρονης Ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Άνδρας του 20ού αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρός”.1

Φέρνουμε στο φως την αφοσίωση του στον Χουντικό Γ. Παπαδόπουλο:

“Χριστούγεννα του 1976 … οδηγούμαι στην πρώτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού όπου βρίσκονται κρατούμενοι οι αξιωματικοί του καθεστώτος της 21ης Απριλίου……Θεώρησα και θεωρώ ύψιστη τιμή, που μου έχει επιφυλάξει η μοίρα το να έχω διωχθεί και φυλακισθεί για τις Ιδέες μου… Δυο μήνες μετά αποφυλακίσθηκα με εγγύηση και γεμάτος θλίψη έφυγα από την πρώτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού αφήνοντας πίσω μου ανθρώπους σεβάσμιους, πατριώτες ξεχωριστούς…”.2

…και ανεγκέφαλοι

Την ίδια ώρα δεν υποτιμούμε τους κινδύνους που κρύβουν οι θέσεις τους για να ανοίξουν ξανά τα ναρκοπέδια, να “εξοπλιστεί η χώρα σαν αστακός”,  “να απελευθερωθεί και να ενσωματωθεί στην μητέρα πατρίδα η Βόρεια Ήπειρος”, “να απελευθερωθούν τα κατεχόμενα της Κύπρου”. 3

Στο βάθος του δρόμου βρίσκουμε τη νέα “Μεγάλη Ιδέα”. Ιδανική συνταγή για μια νέα Μεγάλη Καταστροφή.

Δουλεύοντας για το ελληνικό κεφάλαιο

Η δήθεν αντι-καθεστωτική τους  ρητορεία καταλήγει στην υπεράσπιση του ελληνικού καπιταλισμού και των Ελλήνων καπιταλιστών – οι οποίοι μπορούν να μείνουν ήσυχοι γιατί η Χ.Α. γι’ αυτούς δουλεύει! Δεν χάνει ευκαιρία να τους περιγράφει ως “οικονομικούς  ηγέτες”, που εξασφαλίζουν “την οικονομική πρόοδο και την ανάπτυξη”!! Δεν χάνει ευκαιρία να προσπαθεί να μας πείσει πως:

“Η Χρυσή Αυγή δεν διαχωρίζει μυωπικά τους Έλληνες σε αριστερούς και δεξιούς, δημοκράτες και φασίστες, αστούς και προλετάριους, φιλελεύθερους και σοσιαλιστές, προοδευτικούς και συντηρητικούς, αφεντικά και εργάτες… Η Χρυσή Αυγή διακρίνει αντίστροφα το κοινωνικό σώμα σε Έλληνες πολίτες, που αποτελούν τον λαό και σε ξένους…”. 4

Ίδιος “λαός” λοιπόν: Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, μαζί με το πάνω από 1 εκατομμύριο άνεργους και με τα 3 εκ. που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (επίσημα – ανεπίσημα είναι περισσότεροι)! Ο Μανώλης Γλέζος που κατέβασε την σβάστικα από την Ακρόπολη, μαζί με τον Ν. Μιχαλολιάκο που θέλει να την ξαναδεί εκεί ακριβώς!  Ο Λουκάς Παπαδήμος μαζί με τον Δημήτρη Χριστούλια που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα! Οι απεργοί της Χαλυβουργίας και οι ναυτεργάτες, με τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους βαρόνους των ΜΜΕ που μας πίνουν το αίμα! Όλοι μαζί, ένας “λαός”!

Ποιος είναι ο στόχος τελικά;

Κανένας εργαζόμενος, νέος, άνεργος κλπ, δεν πρέπει να ξεγελαστεί. Ότι και να λένε οι νεοφασίστες, ο πραγματικός τους εχθρός δεν είναι ούτε οι μετανάστες, ούτε οι καπιταλιστές! Οι ‘πραγματικοί” εχθροί της Χ.Α., είμαστε όλοι εμείς! Το εργατικό, νεολαιίστικο και λαϊκό κίνημα που παλεύει για την ανατροπή των κυβερνώντων, της Τρόικας και του συστήματος. Όσοι συμμετείχαμε στις γενικές απεργίες, σε καταλήψεις και στο κίνημα των “Αγανακτισμένων”. Όσοι είμαστε οργανωμένοι σε συνδικάτα, όσοι ανήκουμε σε αριστερές οργανώσεις. Όσοι δεν θέλουμε να ξαναζήσει η ανθρωπότητα την φρίκη του φασισμού.

Ιστορικά ο φασισμός ξεκίνησε με την εξόντωση των  Εβραίων, των “ξένων”, των “άλλων”, για να καταλήξει να εξαφανίσει κάθε συνδικαλιστικό, δημοκρατικό και πολιτικό δικαίωμα των “ντόπιων” εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες καπιταλιστές δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά –πέρα από “λόγια”– την Χ.Α.

Τι να κάνουμε

Για όλους αυτούς τους λόγους το καθήκον να τους κλείσουμε το δρόμο, αφορά συνολικά το αντιρατσιστικό κίνημα, τα μαχητικά σωματεία, τις οργανώσεις νεολαίας, τις επιτροπές αγώνα/συνελεύσεις στις γειτονιές, αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη. 

  • Ενημερώνουμε  τη γειτονιά, το σχολείο, τον εργασιακό μας χώρο, για τον κίνδυνο της Χ.Α. Οργανώνουμε πλατιά αντιφασιστική εκστρατεία καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο.
  • Εξηγούμε  πως η είσοδος της Χ.Α. στην βουλή με 10-15 βουλευτές θα σημάνει τεράστιους κρατικούς πόρους και χρηματοδότηση, βήμα στα ΜΜΕ για να πολλαπλασιάσουν την επιρροή τους, βουλευτική ασυλία για να διαπράττουν εν πλήρη ασυδοσία τα αίσχη τους, νομιμοποίηση των αποκρουστικών ιδεών τους, άρση των όποιων περιορισμών για σύνδεση τους με κρατικούς μηχανισμούς (π.χ. αστυνομία και μυστικές υπηρεσίες).
  • Τα  εργατικά συνδικάτα και τα πρωτοβάθμια σωματεία πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Ιδιαίτερα οι  τοπικές ενώσεις δασκάλων και καθηγητών μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Καλλιθέας και να ξεκινήσουν στα σχολεία μαζική αντιφασιστική διαφώτιση. Οι προοδευτικοί δημοσιογράφοι χρειάζεται να παρέμβουν ξεκινώντας τη δική τους εκστρατεία ενημέρωσης της κοινωνίας για το τι είναι η Χ.Α.
        
  • Το θέμα της εκστρατείας ενάντια στους νεοναζί πρέπει να ενταχθεί στις προτεραιότητες της Αριστεράς, που θα είναι και το πρώτο θύμα τους. Είναι ανεπίτρεπτο να ξοδεύει περισσότερη ενέργεια για να καταγγείλει την Χ.Α.  ο Καρατζαφέρης, παλιός “φίλος” των Χρυσαυγιτών! Πάνω από όλα όμως η Αριστερά πρέπει να δώσει διεθνιστική και σοσιαλιστική απάντηση στην κρίση. Γιατί όσο καιρό θα παραμένει η δικτατορία της Τρόικας, των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου, ο ρατσισμός θα αναπτύσσεται και ο φασισμός θα παραμονεύει.

__________

1 http://jungle-report.blogspot.com/2012/03/blog-post.html
2 http://xryshaygh.wordpress.com/2012/03/24/
3 http://xryshaygh.wordpress.com/theseis/)
4 http://xryshaygh.wordpress.com/2012/04/06/
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής