Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κάρυστο

Ρεπορτάζ από τη Χριστίνα Κυπρίδου

Την Τετάρτη 24/10/12 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Καρύστου στο ξενοδοχείο «Καρύστιον», με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και με κεντρικό ομιλητή το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Υδραίο. Η προσέλευση του κόσμου, περίπου 30-35 άτομα, ήταν αρκετά ικανοποιητική αναλογικά με την έκταση της πόλης και την πολιτική της δραστηριότητα.

Κύριος άξονας της συζήτησης ήταν πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκπεραιώσει το ρόλο που του ανατίθεται από την κοινωνία: ως ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο,  που θα συσπειρώσει τον κόσμο γύρω του και θα ανταποκριθεί στις ευθύνες του ως κυβέρνηση της Αριστεράς, απέναντι στην ολόπλευρη επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης και της Τρόικας. Έγινε αναφορά στην επόμενη πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ (που προγραμματίζεται για τον επόμενο μήνα) και της διακήρυξης που θα κυκλοφορήσει στο διάστημα που θα μεσολαβήσει.

Ο εναρμονισμός και ο συντονισμός με τους αγώνες των χωρών του υπόλοιπου Νότου, Ισπανίας- Πορτογαλίας- Ιταλίας, τονίστηκε ως άμεση ανάγκη για την ανατροπή των νέων ευρωπαϊκών μέτρων λιτότητας, με πρώτη την οργάνωση κοινής μέρας απεργίας  μέσα στο Νοέμβρη.

Στη συζήτηση που ακολούθησε ήταν πολύ έντονη η ανάγκη του κόσμου για την ουσιαστική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στα τεκταινόμενα τόσο της περιοχής όσο και για τη συνολική ανατροπή της τωρινής πολιτικής κατάστασης.

Η αναφορά στο ενδεχόμενο απεργίας διαρκείας με συντονισμό στους εργασιακούς χώρους έκανε αισθητή την ανάγκη παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτούς με συγκεκριμένες ριζοσπαστικές και καθαρές προτάσεις, που θα δίνουν προοπτική για την επιτυχία της και αποφασιστικότητα στους εργαζόμενους για να την τολμήσουν. Ακόμα η θωράκιση και δράση απέναντι στην άνοδο του φασισμού και της Χρυσής Αυγής τονίστηκε ως ένας ακόμη αγώνας που πρέπει να δοθεί άμεσα, με οργανωμένες δυνάμεις και σχέδιο.

Το ανοιχτό κάλεσμα προς τον κόσμο για την εγγραφή μελών με στόχο την συσπείρωση γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε την εκδήλωση.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,182ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,011ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,116ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα