Εκδήλωση του ΜΞ και του Ξ στον Χολαργό

Το Ξεκίνημα και το Μαθητικό Ξεκίνημα Χολαργού, διοργάνωσαν το Σάββατο 18 Φλεβάρη την πρώτη τους ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση στην περιοχή με θέμα: “Μαθητικά κινήματα τότε και σήμερα”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν 40 περίπου άτομα.

Έγινε μια εισαγωγή για την φάση και τις ανάγκες του μαθητικού κινήματος σήμερα και ακολούθησαν δυο εισηγήσεις, η πρώτη για τις καταλήψεις του 90-91 και η δεύτερη για τις καταλήψεις του 97-98, από σ. που είχαν συμμετέχει σ’ αυτά τα κινήματα.

Η κουβέντα που ακολούθησε ήταν πολύ ζωντανή. Μίλησαν σύντροφοι του ΜΞ αλλά και μαθητές από το σχολείο του Χολαργού που είχε κάνει πρόσφατα κατάληψη.

Στην κουβέντα πιάστηκαν οι πιο πρόσφατες καταλήψεις και διαδηλώσεις των μαθητών, τα αιτήματα τους για ένα ανθρώπινο σχολείο, η δυσαρέσκεια απέναντι στις πρακτικές καπελώματος του ΣΑΣΑ κλπ.

Η εκδήλωση ήταν το πρώτο σημαντικό άνοιγμα της οργάνωσης του Ξ στην περιοχή. Ήταν συνέχεια της επιτυχημένης παρέμβασης των σ. μας στην κατάληψη σχολείου που έγινε πρόσφατα. Εκεί γνωριστήκαμε και αναπτύξαμε σχέσεις με μερικά από τα πιο μαχητικά παιδιά της γειτονιάς μας. Η εκδήλωση ενίσχυσε αυτές τις σχέσεις και έβαλε τις βάσεις για τη συνέχισή τους με βάση το άνοιγμα τοπικών ζητημάτων της περιοχής του Χολαργού

Μέσα από τη συζήτηση πρόκυψε και το επόμενο θέμα εκστρατείας μας. Είναι το πάρκο που γειτονεύει στο Λύκειο που είχαμε παρέμβαση, το οποίο ο δήμος ετοιμάζει για τσιμεντοποίηση. Τα παιδιά της περιοχής έδειξαν έντονη ευαισθησία για το ζήτημα αυτό και διάθεση εμπλοκής σε μια εκστρατεία για να «σωθεί» το πάρκο. Θα την ξεκινήσουμε την επόμενη περίοδο και θα καταλήξει σε νέα εκδήλωση στη γειτονιά.

____________

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα