Εκδήλωση Αριστερής Ενότητας στην Φιλοσοφική Αθήνας

Την Τετάρτη 2 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Αριστερής Ενότητας στη Φιλοσοφική Σχολή με θέμα «40 χρόνια από τον γαλλικό Μάη του 1968». Η εκδήλωση είχε ως ομιλητές τον πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα, τον Αντώνη Νταβανέλο εκ μέρους της ΔΕΑ, τον Ρούντι Ρινάλντι από την ΚΟΕ και τον Τάκη Γιαννόπουλο εκ μέρους του Ξεκινήματος. Η εκδήλωση ήτανε ιδιαίτερα πετυχημένη καθώς ήταν από τις πιο μαζικές εκδηλώσεις που έχουν γίνει ποτέ στη σχολή. Περίπου 500 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση δείχνοντας και την απήχηση που έχει ο Συριζα στις νεαρές ηλικίες. Στην συζήτηση, έχοντας ως επίκεντρο το γαλλικό Μάη , αναφέρθηκαν τα γεγονότα που κλόνισαν όχι μόνο την γαλλική κοινωνία αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Όμως δεν θα μπορούσε να μην γίνει και αναφορά στους αγώνες και στα κινήματα του σήμερα που εμπνέονται από τους αγώνες του ’68, όπως οι περσινές φοιτητικές κινητοποιήσεις αλλά και οι αγώνες ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Στην Αριστερή Ενότητα συμμετέχουν τα Αριστερά Σχήματα (ΚΟΕ), το Δίκτυο (νεολαία Συν και Κόκκινο), οι Φοιτητές/τριες Ενάντια στο σύστημα(ΔΕΑ) και η Ματσέτα που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Ξεκινήματος.

Ματσέτα Φιλοσοφικής

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα