Εισβολή ΠΑΣΟΚων στο ΣΥΡΙΖΑ – 4 παραδείγματα

Ακολουθεί επιλογή ενδεικτικών αποσπασμάτων 4 σχετικών άρθρων από το σάιτ του Ξ

Ο.ΣΥ(πρώην ΕΘΕΛ-ΗΛΠΑΠ)

Της Ελένης Μήτσου

Έχουμε γράψει ξανά και καταγγείλει τις απαράδεκτες διαδικασίες συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ο.ΣΥ (μπλε λεωφορεία και τρόλεϊ). Κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γ. Γαβρίλη σε πρωταγωνιστικό ρόλο, παράκαμψαν με συνειδητό και προκλητικό τρόπο ταξικούς αγωνιστές του εργατικού κινήματος και του ΣΥΡΙΖΑ (όπως καταγγείλανε με ανοιχτή επιστολή τους στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Αποστόλης Κασιμέρης και Σπύρος Παπασπύρος)1 για να «δώσουν» τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ –και τους «πιστούς» τους– οι οποίοι την προηγούμενη περίοδο είχαν λειτουργήσει απεργοσπαστικά και εχθρικά στα κινήματα που αναπτυσσόταν στην Ο.ΣΥ.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και η πρώτη ανακοίνωση του «ΣΥΡΙΖΑ»/ΕΚΜ Ο.ΣΥ στα αμαξοστάσια της Ο.ΣΥ2. Η ανακοίνωση δεν βγήκε για να κάνει κάποια αναφορά στα προβλήματα του κλάδου– τα οποία πολλαπλασιάζονται. Δεν βγήκε για να κάνει προτάσεις για το πώς οι εργαζόμενοι θα αγωνιστούν αποτελεσματικά ενάντια στην κυβέρνηση, την Τρόικα, τα Μνημόνια και τους νόμους τους, που καταστρέφουν τις ζωές όλων μας. Όχι, η ηγεσία του «ΣΥΡΙΖΑ»/ΕΚΜ Ο.ΣΥ έβγαλε ανακοίνωση για να ενημερώσει ότι έγιναν εκλογές για τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και να μας παραθέσει τα ονόματα των «νικητών»: 1. Γκιουλάκη Ηλία, 2. Δερμιτζόγλου Ιάκωβο, 3. Κοσμόπουλο Αντώνη, 4. Λιβάνιο Αντώνη, 5. Μακρή Βασίλη, 6. Παντώτη Παναγιώτη, 7. Σιφναίο Αντώνη και αναπληρωματικό τον Βασιλειάδη Ιωάννη.

Επίσης, η ανακοίνωση αυτή ενημερώνει τους εργαζόμενους στην Ο.ΣΥ ότι:

«Οι διαφορετικές διαδρομές του κάθε εργαζόμενου μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, ούτε χθες, ούτε σήμερα αποτελούν εμπόδιο».

Με δυο λόγια: ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λειτουργήσει σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για όποιον το επιθυμήσει, όπως ακριβώς λειτουργεί για σήμερα για την ηγεσία του «ΣΥΡΙΖΑ»/ΕΚΜ Ο.ΣΥ. Αναβάπτιση και… εμπρός για την εξουσία από άλλο δρόμο.

Ο κόσμος καίγεται, οι συνάδελφοι τους έχουν χάσει τον ύπνο τους γιατί δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα, και η «φρέσκια» ηγεσία του «ΣΥΡΙΖΑ»-ΕΚΜ Ο.ΣΥ για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να ενημερώσει τον κλάδο για τα νέα καθήκοντα (καρέκλες) που ανέλαβε…

Πώς εξηγείται ότι όλα, και τα 7 μέλη, καθώς και το ένα αναπληρωματικό μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μέχρι χτες μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ3; Δεν βρέθηκε ούτε ένα, μα ούτε ένα παλιό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα σε 6.000 εργαζόμενους στον Ο.ΣΥ; Τόσο «χάλια» είναι αυτός ο χώρος που οι μόνοι άνθρωποι που ήταν διατεθειμένοι να αναλάβουν ευθύνες στην γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ο.ΣΥ ήταν καιροσκόποι του ΠΑΣΟΚ;

Ο «ΣΥΡΙΖΑ»/ΕΚΜ Ο.ΣΥ από την ημέρα ίδρυσής του μετατράπηκε σε «νέο ΠΑΣΟΚ». Ο Γ. Γαβρίλης επέτρεψε την «εισβολή» 100 περίπου παρατρεχάμενων σε μια στημένη στην ουσία συνέλευση. Επέτρεψε στη διάρκεια τη συνέλευσης αυτής, ο Ηλίας Γκιουλάκης να καταθέσει επιδεικτικά, μπροστά σε όλους, ένα “πακέτο” δεκάδων αιτήσεων μελών, δείχνοντας ποιος έχει τους περισσότερους ψήφους στο χώρο– οι ιδέες, οι θέσεις, η αγωνιστικότητα σταμάτησαν να παίζουν ρόλο.

Όταν ο εκλεγμένος συνδικαλιστής στην ΕΘΕΛ και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Παγκρατίου από το 2009 Αποστόλης Κασιμέρης, επιχείρησε να μιλήσει πολιτικά για την Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συνδιάσκεψης, οι παρατρεχάμενοι των απεργοσπαστών φώναζαν από κάτω «τελειώνετε…», «μόνος σου μιλάς…», «να ψηφίσουμε να φύγουμε…». Η φασαρία και οι φραστικές –ενίοτε και σωματικές– επιθέσεις είναι μια παλιά τακτική που η ΠΑΣΚΕ χρησιμοποιεί, για να ελέγξει ή και να διαλύσει, αν χρειαστεί, τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στον κλάδο.

Η εγκυρότητα της συνέλευσης αμφισβητήθηκε από ταξικούς αγωνιστές (όπως ο Α. Κασιμέρης). Τέθηκε ένσταση για τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ που διεκδικούσαν τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ο.ΣΥ όντας μάλιστα πρόσφατα εκλεγμένοι με την ΠΑΣΚΕ στο Ε.Κ.Α. και την Ο.Σ.Μ.Ε. (Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος)4. Ο Γ. Γαβρίλης όμως επέμενε να θέσει το θέμα στη συνέλευση –στη συνέλευση της οποίας η εγκυρότητα αμφισβητούνταν!!– για να ληφθεί απόφαση με «δημοκρατικές διαδικασίες». Τα σχόλια περισσεύουν!

1.https://xekinima.org/arthra/view/article/syriza-osy-me-oroys-pasokikis-grafeiokratias
2.Η πρώτη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ο.ΣΥ εδώ
3.Το σύνολο των μελών της γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ο.ΣΥ ήταν επίσης υποψήφιοι στις τελευταίες εκλογές του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, στα μέσα του Μάρτη του 2012, με την ΠΑΣΚΕ. Δείτε το δηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ εδώ
4.http://paske-osy.blogspot.gr/2012/04/blog-post_03.html

Πετρούπολη

Του Γιώργου Κασαμπαλάκου, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης, αφού εγγραφήκαμε, πραγματοποιήσαμε την ιδρυτική μας συνέλευση και αποκτήσαμε δομή τοπικής οργάνωσης, έφτασε η ώρα να εκλέξουμε την τοπική γραμματεία, καθώς και τους αντιπροσώπους μας για την πανελλαδική συνδιάσκεψη.

Το να φτάσουμε ως εδώ δεν ήταν εύκολο, αφού τα προηγούμενα χρόνια όσοι επιδιώκαμε τη δημιουργία ενός ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, δεχόμασταν το σαμποτάρισμα με όλους τους τρόπους (μέχρι και κλεισίματα των φώτων και αρπαγή των ασφαλειών, κλειδωμένα γραφεία κ.α.) από μια συγκεκριμένη ομάδα στελεχών του τοπικού ΣΥΝ, που φοβούνταν πως η δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελούσε κίνδυνο για την τότε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ στη διοίκηση του δήμου με δήμαρχο τον Στέφανο Βλάχο, κόντρα στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του τοπικού ΣΥΝ και της νεολαίας του αλλά και όλων των υπόλοιπων συμμετεχόντων και συνιστωσών στον ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης.

Στη διοίκηση εκείνη του δήμου (2002-2010) τα στελέχη αυτά του ΣΥΝ πρωτοστάτησαν, δημιουργώντας στρατιές συμβασιούχων και άφθονη κακοδιαχείριση, όπως μπορείτε να διαβάσετε σε παλαιότερα άρθρα στο site του «Ξ». Άλλωστε η τοπική κοινωνία καταψήφισε την διοίκηση εκείνη στις εκλογές του 2010.

Πέρασαν 3-4 χρόνια από τότε, το ΚΚΕ ξανακέρδισε το δήμο, ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια εκτινάχθηκε στις εκλογές και δημοσκοπικά, τα ίδια στελέχη του ΣΥΝ Πετρούπολης που δεν ήθελαν να ακούσουν για ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης, τώρα εμφανίστηκαν να μπαίνουν μπροστά για να φτιάξουν την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην δήμαρχος, Στέφανος Βλάχος, μέλος πλέον της επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Υγείας, έγινε επίσημα μέλος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα δε με… (επίμονες) φήμες επόμενος στόχος του πρώην δημάρχου είναι η γραμματεία του Υπουργείου Υγείας στην κυβέρνηση της Αριστεράς που αναμένεται.

Στις εκλογές για την ανάδειξη τοπικής γραμματείας και αντιπροσώπων, οι κάλπες άνοιξαν κατά τις 07.30. Κατά τις 07.45, εμφανίστηκαν 80 – 100 μέλη του ΚΑΠΗ Πετρούπολης, με έτοιμα ψηφοδέλτια στα χέρια, ρωτώντας:

«Για τον Στέφανο εδώ είναι;»

Μέλη της τοπικής οργάνωσης που ήταν στα γραφεία, αμέσως διαμαρτυρήθηκαν για την… εισβολή, που δημιουργούσε ένα πρωτοφανές επεισόδιο που από τη μια έπληττε το κύρος της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη έδειχνε το μέλλον, για την διοίκηση του Δήμου στις επόμενες δημοτικές εκλογές, για τη γραμματεία του υπουργείου Υγείας και για την επαγγελματική αποκατάσταση κάποιων παρατρεχάμενων. Αλλά δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν μια διαδικασία που ήταν καθόλα νομότυπη με βάση τις κεντρικές κομματικές αποφάσεις. Η αλλοίωση του αποτελέσματος, που προφανώς υπήρξε, αποτελεί αλλοίωση της βούλησης της πλειοψηφίας της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης

Νέα Ιωνία

Του Κυριάκου Χάλαρη, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας

Μια βδομάδα πριν τις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων, 30 με 40 νέα μέλη εμφανίστηκαν και γράφτηκαν χωρίς προηγουμένως να έχουν οποιαδήποτε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς να τους ξέρει κανείς. Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια επρόκειτο για ανθρώπους που μέχρι πολύ πρόσφατα ήταν ταυτισμένοι με το ΠΑΣΟΚ, αφού ήταν όχι απλά μέλη ή ψηφοφόροι αλλά στελέχη που υπεράσπιζαν δημόσια και για χρόνια τις πολιτικές που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση όχι μόνο πριν την κρίση αλλά και ως κυβέρνηση των Μνημονίων.

Οι πιο γνωστές περιπτώσεις ήταν ο Δημήτρης Σακελλάρης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις αρχές του 2012 ο οποίος έχει κατά καιρούς συνδεθεί με το Γιωργάκη και τον Τσοχατζόπουλο, καθώς και ο Χρήστος Ιωαννίδης ο οποίος στις τελευταίες εκλογές του Ιούνη ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Λακωνία.

Όπως είναι φυσικό η παρουσία την τελευταία στιγμή στις λίστες των μελών αυτών (μαζί με τους προσωπικούς τους μηχανισμούς) που μέχρι πριν πολύ λίγο καιρό υπερασπίζονταν δημόσια τις πολιτικές που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε αναστάτωση στην τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Ιωνίας. Ιδιαίτερα όταν βρέθηκαν αντιπρόσωποι στη Συνδιάσκεψη «αριστίδην» ως κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζει το ΕΚΜ, και με αυτή την έννοια είχαν την ευθύνη της διαμόρφωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ!

Ωρωπός – Καπανδρίτι

Ένσταση, Υπόψη Οργανωτικής Επιτροπής
(μοιράστηκε στην συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ)

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των Τ.Ο. ΩΡΟΠΟΥ και ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ καταδικάζουν την αριστίδην παρουσία του πρώην δημάρχου Ωροπού ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ ο οποίος υπήρξε μεγάλος πολέμιος των κινημάτων που αναπτύχθηκαν στο δήμο μας καθώς και του ίδιου του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Η παρουσία του μας εκθέτει ανεπανόρθωτα απέναντι στον κόσμο που αγωνίζεται στην ευρύτερη περιοχή του ΩΡΟΠΟΥ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής