Ειρήνη Πλουμπίδη, Δημ. Σύμβουλος Ζωγράφου: η ώρα της εναλλαγής

Μετά τη συμπλήρωση ενός χρόνου θητείας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ζωγράφου, η συντρόφισσα Ειρήνη Πλουμπίδη προχώρησε στην παραίτηση της, στα πλαίσια της κοινής απόφασης με την παράταξη «Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου» (ΚσΠ) για ετήσια εναλλαγή των δημοτικών συμβούλων.
Το «Ξεκίνημα» συμμετείχε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με την Ειρήνη Πλουμπίδη και το Διονύση Χριστόπουλο ως συνεργαζόμενους στο ψηφοδέλτιο της παράταξης. Διαβάστε παρακάτω το κείμενο παραίτησης της, που δημοσιεύτηκε αρχικά στο xekinimazografou.wordpress.com

 

ploub-jpg

Έχοντας συμπληρώσει έναν χρόνο στη θέση της Δημοτικής Συμβούλου στο Δήμο Ζωγράφου, παραιτούμαι, στα πλαίσια της απόφασης που είχε λάβει η δημοτική παράταξη «Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου» για ετήσια εναλλαγή στη θέση της/του Δημοτικής/ού Συμβούλου.

Σχετικό κείμενο παραίτησης κατατέθηκε στο Δ. Ζωγράφου στις 22/08.

Μαζί με τον Διονύση Χριστόπουλου συμμετείχαμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάη του 2014 στο ψηφοδέλτιο του «Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου» ως συνεργαζόμενοι εκπροσωπώντας την τοπική οργάνωση του «Ξεκινήματος» στο Δήμο Ζωγράφου. Στα πλαίσια της εκλογικής συνεργασίας του «Ξεκινήματος Ζωγράφου» με το «Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου», το «Ξεκίνημα Ζωγράφου» έκανε ανεξάρτητη προεκλογική εκστρατεία κατά τη διάρκεια της οποίας μοιράσαμε πολλές χιλιάδες ανακοινώσεις  (τόσο στους δρόμους όσο και πόρτα-πόρτα) με θέσεις και προτάσεις για το Δήμο μας.

Κατά τη διάρκειας της ετήσιας θητείας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου δώσαμε έμφαση

  • στην ενημέρωση των Ζωγραφιωτών, με τα μέσα που διαθέτουμε και κύρια το ιστολόγιο μας (https://xekinimazografou.wordpress.com), για τα θέματα που συζητά και τις αποφάσεις που λαμβάνει το δημοτικό συμβούλιο.
  • μάχη ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο Δήμο, στην ιδιωτικοποίηση (άμεση ή έμμεση) υπηρεσιών του Δήμου, στην κατασπατάληση και πλημμελή διαχείριση των πόρων και των ακινήτων του Δήμου, στην εγκατάλειψη των ελεύθερων χώρων, στις απευθείας αναθέσεις κ.ά.
  • στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και κυρίως στο σχέδιο του Δήμου για την λεγόμενη εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων αναδεικνύοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν αποτελεί ούτε πραγματικά εναλλακτικό αλλά ούτε καν πραγματικό σχέδιο διαχείρισης.
  • στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών στο Δήμο Ζωγράφου με παρεμβάσεις στο ΔΣ, άρθρα και ανακοινώσεις για το πώς με συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση.
  • στην ανάγκη έμπρακτης στήριξης των χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων και ανέργων με μείωση ή πλήρη κατάργηση των δημοτικών τελών και μια σειρά άλλα μέτρα
  • να αποτελεί η δημοτική σύμβουλος τη φωνή των τοπικών εργατικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών κινημάτων και των διεκδικητικών κινήσεων πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο.

(πιο αναλυτικό απολογιστικό άρθρο θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα)

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (από το χώρο που υπάρχει στην αίθουσα για τους δημότες) και να προσπαθούμε να ενημερώνουμε για όσα περισσότερα από τα σημαντικά ζητήματα μπορούμε, με άρθρα και ανακοινώσεις που μοιράζουμε στις γειτονιές του Ζωγράφου.

Την ίδια στιγμή θα συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε στα τοπικά και ευρύτερα κινήματα (εργατικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά) προσπαθώντας στην πράξη να αλλάξουμε την καθημερινότητα και τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Πιστεύουμε ότι η ετήσια εναλλαγή στη θέση της/του Δημοτικής/ού Συμβούλου πρέπει να συνεχιστεί και στις επόμενες θητείες, να εκπροσωπηθεί και να εκφραστεί η μεγαλύτερη δυνατή πολυμορφία και πολυτασικότητα, όπως αυτή καταγράφηκε με τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του «Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου» στις εκλογές του Μαΐου του 2014.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα