Είμαστε φτωχοί με φτωχούς πελάτες

Ακολουθούν αποσπάσματα από την επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Μικροπωλητών προς το Δημαρχείο Αθηνών με αφορμή την απόφαση του για δίωξη τους από τις λαικές αγορές.

«Εργαζόμαστε νόμιμα και πληρώνουμε όλους τους φόρους του κράτους…»

«Το να επιμείνετε άδικα να μας αποκαλείται παράνομους, μας αφαιρεί το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία…»

« Οι περισσότεροι από μας ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες και φτωχά κοινωνικά στρώματα όπως ομογενείς, αθίγγανοι και μετανάστες…»

« Η δύσκολη θέση μας όμως, δε μας οδήγησε ποτέ στα να ζούμε παρασιτικά στην πλάτη της κοινωνίας ή να παρανομήσουμε. Επιλέξαμε μία νόμιμη και έντιμη δουλειά που καλύπτει και στοιχειώδες ανάγκες της αγοράς…»

« Δεν είναι επιχείρημα ότι στις αγορές ανθεί το παράνομο εμπόριο και η μη πληρωμή των φόρων, διότι σε αντίθεση με τους άλλους εμπόρους, χρησιμοποιούμε ταμειακή και δηλώνουμε στην εφορία τα έσοδα μας πληρώνοντας τους φόρους που μας αναλογούν. Επίσης, δε βλάπτουμε τα καταστήματα της περιοχής διότι απευθυνόμαστε σε αγοραστές με χαμηλή αγοραστική ικανότητα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην ακρίβεια της αγοράς.

Συνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι που δεν μπορούν να αγοράσουν από τα καταστήματα, επιλέγουν τα δικά μας προϊόντα που είναι πιο φτηνά. Τα δικά μας προϊόντα δεν είναι της ίδιας ποιότητα με αυτά που πωλούνται στα καταστήματα και οι καταναλωτές μας το γνωρίζουν αυτό καλά. Απλά είμαστε φτωχοί με φτωχούς πελάτες. Δεν κλέβουμε την πελατεία κανενός. Αφανίζοντας εμάς χτυπάτε και όσους τα βγάζουν δύσκολα πέρα το μήνα, εξαφανίζοντας και τη μοναδική πηγή φτηνών προϊόντων, τους μικροπωλητές…»

«Η οικονομική κρίση δεν χτυπάει μόνο τα καταστήματα αλλά και εμάς, διότι και τα δικά μας έσοδα είναι πολύ περιορισμένα πλέον. Είμαστε ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας στην κρίση αυτή, αλλά επειδή είμαστε οι πλέον αδύναμοι μας πετάτε στο δρόμο. Αυτή δεν είναι η λύση όμως. Δυστυχώς το πρόβλημα είναι βαθύτερο και δεν μπορεί να ξεπεραστεί σπρώχνοντας τους μικροπωλητές στην εξαθλίωση…»

« Ελπίζουμε ότι θα λάβετε υπ’όψιν σας αυτά που σας παραθέτουμε και θα λάβετε άμεσα τα μέτρα για να τερματίσει ο εφιάλτης μας…»

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα