Εβδομάδα δράσεων για τη Διεθνή Μέρα της Γυναίκας στο Βίος Coop (8-13 Μάρτη)

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης Βίος Coop σχετικά με την εβδομάδα δράσεων για τη Διεθνή Μέρα της Γυναίκας.


Με αφορμή τη Διεθνή Μέρα της Γυναίκας διοργανώνουμε βδομάδα δράσεων για να τιμήσουμε τη Γυναίκα που συνεταιρίζεται, τη Γυναίκα που εργάζεται, τη Γυναίκα που καταγγέλλει τις διακρίσεις και τις κακοποιητικές συμπεριφορές, τη Γυναίκα που οραματίζεται ένα καλύτερο αύριο για όλες και για όλους!

Για εμάς η Διεθνής Μέρα της Γυναίκας είναι, μεν, μια αφορμή για να αναδείξουμε το γυναικείο ζήτημα, αλλά προσπαθούμε μέσα σ’ όλη τη χρονιά να στηρίζουμε και να ενισχύουμε τη θέση των γυναικών εντός κι εκτός του συνεταιρισμού μας.

Στη νέα σύνθεση των οργάνων του συνεταιρισμού μας υπάρχει ίση αντιπροσώπευση ανδρών-γυναικών στις εκλεγμένες θέσεις. Πιο συγκεκριμένα, απ’ τα εννέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα τέσσερα είναι γυναίκες, ενώ απ’ τα πέντε μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου, τα τρία είναι γυναίκες, ενώ και στα δύο όργανα υπάρχει γυναίκα πρόεδρος[i].

Στις δράσεις που έχουμε προς ενίσχυση της θέσης της Γυναίκας, πρέπει να συνυπολογίσουμε και τη συνεργασία (κι αλληλοϋποστήριξη, βέβαια) που υπάρχει από την αρχή της λειτουργίας του καταστήματός μας με πέντε τοπικούς γυναικείους συνεταιρισμούς[ii].

Τη βδομάδα 8-13 Μάρτη, λοιπόν, θα έχουμε μια σειρά από δράσεις για να συμβάλλουμε θετικά στη συζήτηση για τη θέση της Γυναίκας στο σήμερα.

5% έκπτωση στα προϊόντα των γυναικείων συνεταιρισμών

Για όλη τη βδομάδα 8-13 Μάρτη προσφέρουμε 5% έκπτωση σε όλα τα προϊόντα των γυναικείων συνεταιρισμών, γιατί οι καταναλωτικές μας επιλογές έχουν δύναμη!

Καλάθι αλληλεγγύης για τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του ΕΚΚΑ


Παράλληλα, αυτήν την περίοδο στο κατάστημά μας έχουμε καλάθι αλληλεγγύης προς ενίσχυση του Ξενώνα Γυναικών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ).

Αναρτήσεις

Οι αναρτήσεις μας αυτήν τη βδομάδα θα έχουν αναφορά τη Γυναίκα. Θα αναρτήσουμε κείμενα γυναικών, που είναι μέλη του Βίος Coop, παρουσιάσεις για τους γυναικείους συνεταιρισμούς, όπως επίσης και το ντοκιμαντέρ για τον σεξισμό και την έμφυλη βία στην ελληνική κοινωνία «Το Παγόβουνο» του Μάνου Παπαδάκη.

Διαδικτυακή εκδήλωση

Οι δράσεις μας θα κορυφωθούν με μια εκδήλωση την Τετάρτη 10 Μάρτη στις 20:00, μέσω zoom και θα προβληθεί live από τη σελίδα μας στο facebook. Το πάνελ θα απαρτίζεται από:

• την Άσπα Παπαφιλίππου (πρόεδρος ΔΣ του Βίος Coop): η θέση της γυναίκας στη σημερινή ελληνική κοινωνία,

• την Αθανασία Νούνη (νοσηλεύτρια στο Ιπποκράτειο): η σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα,

• τον Λεωνίδα Οικονομάκη (διδάκτωρ κοινωνικών και πολιτικών επιστημών): η θέση της γυναίκας στις κοινότητες των Ζαπατίστας στην Τσιάπας του Μεξικό,

• τον Μάνο Παπαδάκη (σκηνοθέτης): παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Το Παγόβουνο», και

• τον Θεολόγο Βλάχο (κοινωνικός λειτουργός): παρουσίαση του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του ΕΚΚΑ.Επίσης, θα υπάρξουν σύντομες παρουσιάσεις των πέντε γυναικείων συνεταιρισμών που συνεργαζόμαστε, ενώ τη συζήτηση θα τη συντονίζει η Γιώτα Παππά (μέλος του ΔΣ του Βίος Coop).

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα