Δράσεις της Green Attack Θεσσαλονίκης

H Green Attack Θεσσαλονίκης από το Σεπτέμβριο συστεγάζεται μαζί με άλλες συλλογικότητες στο καινούριο Κοινωνικό Κέντρο-Στέκι Μεταναστών στην οδό Ερμού 23 με Βενιζέλου, φιλοδοξώντας να διοργανώνει εκεί, εκτός από τις ανοιχτές συναντήσεις της, κ διάφορες άλλες δραστηριότητες όπως προβολές ντοκιμαντέρ, περιβαλλοντικό παιχνίδι για παιδιά, μουσικές βραδιές κ άλλα.

Ήδη, το μήνα Οκτώβριο πραγματοποιήθηκε ένα πολύ επιτυχημένο reggae party στις 14/10 για το καλωσόρισμα στο χώρο κ την επέτειο 2 χρόνων ενεργούς δράσης της Green Attack στην πόλη.

Στις 21/10, έγινε η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση ? συζήτηση για τη φετινή χρονιά με θέμα την καινούρια εκστρατεία της Green Attack Θες/νικης για το πολύ σοβαρό πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη.

Στα άμεσα σχέδιά μας, είναι η διοργάνωση ανοιχτής έκθεσης φωτογραφίας στο χώρο του Στεκιού, όπου καλούμε να συμμετάσχουν με δικές τους φωτογραφίες όσοι/ες επιθυμούν.

Θέμα της έκθεσης : «Θεσσαλονίκη – περιβαλλοντική υποβάθμιση και καταστροφή- περιβαλλοντικά κινήματα».

Επίσης, το προηγούμενο διάστημα συμμετείχαμε σε κινητοποιήσεις για τα εγκαίνια του καινούριου δημαρχιακού μεγάρου που χτίστηκε πάνω σε χώρο πρώην στρατοπέδου που θα μπορούσε να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου, καθώς κ σε κινητοποιήσεις ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που καλέστηκαν από την επιτροπή κατοίκων Συκεών.

Την επόμενη περίοδο, θα συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις που θα καλεστούν για την παγκόσμια μέρα δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής στις 12 Δεκέμβρη, και θα ξετυλίξουμε σταδιακά την εκστρατεία μας για την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύοντας τα αίτια που την προκαλούν – την αλόγιστη χρήση του ΙΧ, το ανεπαρκέστατο δίκτυο ΜΜΜ, την παντελή έλλειψη πρασίνου.

Κλαίρη Κουντούρη

__________

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής