Βενεζουέλα: Ξυπνάνε οι φτωχογειτονιές του Καράκας

Η άρχουσα τάξη της Βενεζουέλας με την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ συνεχίζει τις προσπάθειες της για την ανατροπή του Τσάβεζ. Μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος και της δίμηνης γενικής απεργίας πέρσι, επιδιώκουν τώρα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να τον απομακρύνουν από την προεδρία. Υποστηρίζουν ότι έχουν συγκεντρώσει 3,2 εκ. υπογραφές.

Την ίδια ώρα στις φτωχογειτονιές του Καράκας, οι φτωχοί οργανώνονται και κινητοποιούνται. Η υπόσχεση του Τσάβεζ να τους δώσει δωρεάν τίτλους ιδιοκτησίας για τις παράγκες τους, έχει προκαλέσει την αυθόρμητη δημιουργία εκατοντάδων επιτροπών γειτονιάς που ανέλαβαν να καταγράψουν την ιστορία τους και τους δικαιούχους. Συγχρόνως άλλες τοπικές επιτροπές έχουν αναλάβει το καθήκον να οργανώσουν την επιδιόρθωση των υπονόμων, των ετοιμόρροπων σχολείων, την παροχή νερού κ.λ.π.

Κάθε βράδυ γίνονται γενικές συνελεύσεις των κατοίκων που συζητάνε τα τοπικά αλλά και τα γενικά πολιτικά και οικονομικά προβλήματα. Νέοι ερασιτεχνικοί συλλογικοί τοπικοί σταθμοί ραδιοφώνου και τηλεόρασης ξεπηδάνε παντού.

7,129ΥποστηρικτέςΚάντε Like
595ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
392ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής