ΔΟΕ

Με 9 στις 11 έδρες του Δ.Σ. της ΔΟΕ να ανήκουν σε ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ γίνεται αντιληπτό ότι η λέξη "αγώνας" έχει εκλείψει από τους δασκάλους. Ακόμα και σ’ αυτήν την κρίσιμη καμπή που η ΟΛΜΕ κάλεσε 48ωρη απεργία, η ΔΟΕ φρόντισε να "διαφοροποιηθεί" καλώντας για 24ωρη στις 6 Οκτώβρη και 48ωρη μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη.

Κι όμως η βάση των δασκάλων είναι εξοργισμένη με την κυβέρνηση και την στάση της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας στο Δ.Σ. Η έκφραση "πουλημένοι" είναι η πιο επιεικής που ακούγεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΟΕ ένας πρωτοδιόριστος εκπαιδευτικός θα πάρει συνολική αύξηση 109 ευρώ το 2004 τα οποία περιλαμβάνουν 36 ευρώ αύξηση στο βασικό και 73 ευρώ το επίδομα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από το επίδομα των 176 ευρώ που πήραν οι δημόσιοι υπάλληλοι οι δάσκαλοι θα πάρουν μόνο τα 73 και ότι αυτό το ποσό δεν συνυπολογίζεται στα δώρα και την ασφάλιση του εκπαιδευτικού καθώς δεν είναι ενσωματωμένο στο βασικό μισθό.

Ενδεικτικά η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι ενώ οι αυξήσεις των άλλων κλάδων του δημοσίου αρχίζουν από τα 212 ευρώ για τους πρωτοδιόριστους, στην περίπτωση των δασκάλων η μεγαλύτερη αύξηση δεν ξεπερνάει τα 165 ευρώ και αυτή για όσους έχουν 30 χρόνια υπηρεσίας και πάνω.

Εκτός από τα μισθολογικά υπάρχουν ακόμα και τα ζητήματα του ολοήμερου σχολείου, των δαπανών για την παιδεία κ.α, τα οποία "τρέχουν" και για τα οποία η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ αδιαφορούσε προκλητικά. Η αγανάκτηση της βάσης των δασκάλων είναι δικαιολογημένη. Τα τοπικά συντονιστικά και οι τοπικές Γ.Σ. πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Γιατί αν περιμένουν από τον Μπράτη και τους ομοίους του…

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,198ΥποστηρικτέςΚάντε Like
993ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,117ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα