Διώξεις μαθητών – η θεωρία των «δύο άκρων» σε εφαρμογή!

Του Πάρη Μακρίδη

Ο Σαμαράς αλλά και όλοι οι ακροδεξιοί σύμβουλοί του, το είχαν πει ξεκάθαρα: μετά τη Χρυσή Αυγή έρχεται η σειρά του άλλου «άκρου», δηλαδή όσων αγωνίζονται ενάντια στα Μνημόνια και τη φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων.

Τις τελευταίες βδομάδες το σχέδιο τίθεται σε εφαρμογή. Η αρχή έγινε στη Σάμο όπου συνδικαλιστές της τοπικής ΕΛΜΕ διώκονται για την κατάληψη που έγινε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας τις δύο πρώτες μέρες της τελευταίας απεργίας του κλάδου (16 και 17 Σεπτέμβρη).

Η σκυτάλη πέρασε αμέσως στους μαθητές! Το βράδυ της 7ης Οκτώβρη, η αστυνομία συνέλαβε 20 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας επειδή έκαναν κατάληψη στο σχολείο τους! Οι έξι από αυτούς καταδικάστηκαν, οι τρεις με 20 μέρες φυλάκισης χωρίς το δικαίωμα έφεσης και άλλοι τρεις με 4 μήνες φυλάκιση με τρίχρονη αναστολή.

Την επόμενη μέρα, δυνάμεις της ΟΠΚΕ έκαναν έφοδο στο 2ο και 3ο ΓΕΛ Καστοριάς κάνοντας σωματικούς ελέγχους στους μαθητές, ενώ την Τετάρτη 16 Οκτώβρη η αστυνομία της Ηγουμενίτσας συνέλαβε στο προαύλιο του υπό κατάληψη σχολείου τους δέκα μαθητές του ΕΠΑΛ.

Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος. Θέλουν να τρομοκρατήσουν το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Η οικονομική τους πολιτική είναι καταστροφική για την πλειοψηφία της κοινωνίας, πράγμα που εγκυμονεί «κινδύνους» κοινωνικών εκρήξεων. Η κυβέρνηση, οξύνοντας την καταστολή, προσπαθεί να σβήσει οποιαδήποτε εστία αντίστασης πάει να δημιουργηθεί. Ταυτόχρονα χρησιμοποιεί τη θεωρία των «δύο άκρων» (την ταύτιση δηλαδή των δολοφονικών επιθέσεων των φασιστών με τους αγώνες της κοινωνίας) για να νομιμοποιήσει αυτή την καταστολή.

Το κίνημα, και ειδικά η νεολαία, είναι αναγκαίο να απαντήσει στην κυβερνητική προπαγάνδα. Οι αγώνας μας για καλύτερη Παιδεία και Υγεία, για δουλειές και για απαλλαγή από τα Μνημόνια και τη φτώχεια που αυτά φέρνουν, δεν έχουν καμία σχέση με τη φασιστική βία, η οποία στρέφεται ενάντια στο κίνημα. Με μαζικούς και ενωτικούς αγώνες στα σχολεία, στις σχολές και στις γειτονιές μας, παλεύουμε για ριζικές ανατροπές, ενάντια στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα αλλά και τους φασίστες που τα υπηρετούν.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής