Δημοσκόπηση Bridging Europe: 63% δε φοβάται το Grexit!

Από την αρχή της επιβολής των μνημονίων, μαζί με τον «πόλεμο» που αυτά σήμαιναν για τους εργαζόμενους και τους φτωχούς διεξάγεται και ένας «πόλεμος προπαγάνδας» από τα ΜΜΕ του κατεστημένου που προσπαθούν να μας πείσουν πως «ο ελληνικός λαός θέλει πάση θυσία την παραμονή στο ευρώ».

Αυτό βέβαια, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές στο παρελθόν, αποτελεί ένα μεγάλο ψέμα. Ψέμα που γίνεται αντιληπτό ακόμη και από τις δημοσκοπήσεις των ίδιων αυτών ΜΜΕ που θέλουν τον ελληνικό λαό να «τρέμει την έξοδο από το ευρώ».

Αυτή η εκτίμηση επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά από πρόσφατη δημοσκόπηση του διαδικτυακού think tank Bridging Europe («Γεφυρώνοντας την Ευρώπη») που διεξάχθηκε από τις 16 ως τις 19 Ιούνη.

Στην ερώτηση «φοβάστε ένα Grexit;»,

  • το 63% απαντά «όχι»,
  • έναντι 29% που απαντά «ναι»,
  • ενώ το 8% όσων συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο της έρευνας απάντησαν «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».

Μπορεί το Grexit να μην φοβίζει τους Έλληνες, δεν ισχύει όμως το ίδιο και με την ανεργία. Στο ερώτημα «ποιό θεωρείτε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα, κατά τη διάρκεια των χρόνων της λιτότητας;», το 80% απαντά την ανεργία. Με μεγάλη διαφορά ακολουθούν τα προβλήματα της πολιτικής σταθερότητας (9%) της υγείας (8%) και της κοινωνικής αναταραχής (3%).

Όσο λοιπόν κι αν τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, προσπαθούν να σπείρουν τον τρόμο, ο ελληνικός λαός «δεν μασάει»!

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι η πλειοψηφία θέλει τη σύγκρουση και τη ρήξη καθ’ εαυτή, ή ότι θέλει την επιστροφή στη δραχμή καθ’ εαυτή! Γιατί να τα θέλει άλλωστε;

Ο κόσμος ασφαλώς προτιμά ένα σταθερό νόμισμα από ένα που κινδυνεύει με αστάθεια, και προτιμά να αποφύγει τη ρήξη αν αυτή αποφεύγεται.

Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν είναι έτοιμος για μεγάλες συγκρούσεις όταν καταλάβει πως αυτές είναι απαραίτητες. Κι αυτό, επαναλαμβάνουμε, το επιβεβαιώνουν όλες οι δημοσκοπήσεις αν τις κοιτάξουμε κάτω από την επιφάνεια.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,273ΥποστηρικτέςΚάντε Like
990ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
435ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα