Δήμος Θεσσαλονίκης: Ομόφωνο ψήφισμα υποστήριξης του αγώνα των κατοίκων στο Κρυονέρι

Ανακοίνωση από το “Ξεκίνημα Θεσσαλονίκης”

Στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης που έγινε τη Δευτέρα 27/6 είχαμε μια σημαντική εξέλιξη σχετικά με τον αγώνα των κατοίκων στο Κρυονέρι. Το θέμα κυριάρχησε στην συζήτηση, έσπευσαν να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις, ήρθε ακόμα και ο εργολάβος και ζήτησε να παρέμβει. Η δεξιά πλειοψηφία διασπάστηκε πάνω στο ζήτημα και η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να περάσει το ψήφισμα που κατέθεσε το δημοτικό σχήμα “Η Πόλη Ανάποδα” και εμπλουτίστηκε από τους κατοίκους και από άλλες παρατάξεις. Επίσης, το θέμα καλύφθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης της πόλης. Από την κινητοποίηση πέρασαν πάνω από 50 άτομα, κάτοικοι και αλληλέγγυες-οι στον αγώνα.

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι όταν οι αγώνες χαρακτηρίζονται από οργάνωση στην βάση μέσω της δημιουργίας πρωτοβουλιών κατοίκων, μαζική συλλογή υπογραφών, κινηματικές δράσεις, έμφαση στην πολιτική πίεση και την μαζικότητα, σχέδιο με διάρκεια και κλιμάκωση και δημοκρατία στις αποφάσεις και την λειτουργία, μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. 

Ήταν ένα θετικό πρώτο βήμα σε έναν δύσκολο αγώνα, καθώς από εδώ και πέρα είναι αναγκαίο να πιεστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, Πολεοδομία, Δασαρχείο, ΕΥΑΘ Παγίων και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έτσι ώστε να κινηθούν άμεσα με σκοπό να διασφαλίσουν την προστασία του ρέματος, του δάσους και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Τα μαχητικά αυτοδιοικητικά σχήματα, οι αριστερές οργανώσεις και οι κινηματικές συλλογικότητες οφείλουν να στηρίξουν πιο ενεργά αυτόν τον αγώνα και να αναμετρηθούν στην πράξη, με αποφασιστικό τρόπο, με τις κυρίαρχες πολιτικές που ξεπουλάνε τα πάντα στο βωμό του κέρδους.

Το “Ξεκίνημα” είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων με προτάσεις για την πορεία του αγώνα. Το ίδιο θα κάνουμε και το επόμενο διάστημα. 

Διαβάστε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Θεσσαλονίκης εδώ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,222ΥποστηρικτέςΚάντε Like
994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,115ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
421ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα