Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Πολύ σημαντική άνοδος για το δημοτικό σχήμα «Η Πόλη Αλλιώς»!

Η εκλογική επιτυχία της δημοτικής παράταξης «Η Πόλη Αλλιώς Ενωτική Ανατρεπτική Παρέμβαση» στον Δ. Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα για το ότι στους δήμους που δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συνεργάστηκαν, συγκέντρωσαν σημαντικά ποσοστά.

Το πολιτικό σκηνικό στον δήμο, είναι αρκετά ιδιαίτερο. Αρχικά, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης βρίσκεται σε αυτή τη θέση από το 1994 και έχει εκλεγεί 8 συνεχόμενες φορές! Παιδί του «βαθύ ΠΑΣΟΚ», με έναν τεράστιο μηχανισμό και όλα τα μέσα προβολής στα χέρια του, έχει χτίσει ένα καθεστώς που είναι εξαιρετικά δύσκολο να σπάσει, ειδικά σε περιόδους με τα κινήματα να βρίσκονται σε υποχώρηση.

Παράλληλα, έχει καταφέρει (όπως έγινε και σε πολλούς άλλους δήμους) να πάρει στον συνδυασμό του στελέχη και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ (με τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει και επίσημα τον Δανιηλίδη), ενώ η δεξιά παράταξη «Δυναμική Ενότητα Πολιτών» του Ζιγκερίδη δεν πήρε έγκριση από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λόγω τεχνικών λαθών. Έτσι,στις εκλογές

της 8ης Οκτώβρη συμμετείχαν μόλις 3 δημοτικές παρατάξεις, αυτή του Δανιηλίδη (Νέα Αυτοδιοίκηση), η Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) και η Πόλη Αλλιώς.

Σε αυτό το σκηνικό και με την αποχή στον δήμο να φτάνει στο 58%, η Πόλη Αλλιώς κατάφερε να διπλασιάσει τις ψήφους της (2.500 από 1.244), να τριπλασιάσει σχεδόν το ποσοστό της, φτάνοντας το 9% (από 3,4%) και να εκλέξει 3 δημοτικούς συμβούλους.

Στην προηγούμενη θητεία, η Πόλη Αλλιώς συμμετείχε στο δημοτικό συμβούλιο με 2 έδρες . Κατά τη διάρκεια της θητείας αυτής, 6 μέλη της παράταξης πέρασαν από τις 2 αυτές θέσεις, εφαρμόζοντας τη λογική της «εναλλαγής» και δίνοντας τη δυνατότητα στο πολυσυλλεκτικό αυτό σχήμα, να εκπροσωπηθεί από περισσότερα άτομα.

Το πιο ουσιαστικό όμως είναι πως κατά την προηγούμενη θητεία, η Πόλη Αλλιώς ανέδειξε μια σειρά από τα «κακώς κείμενα» του δήμου, όπως τις συνθήκες εργασίας στους ΠΟΕ-ΟΤΑ, τα κτιριακά προβλήματα στα νηπιαγωγεία, την καθαριότητα κοκ, συμμετείχε και πήρε πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις στον δήμο αλλά συμμετείχε και σε κεντρικές κινητοποιήσεις της πόλης. Ταυτόχρονα, η Πόλη Αλλιώς λειτούργησε στέκι στην περιοχή όπου φιλοξενήθηκαν πολλές πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Αυτή η παρουσία της Πόλης Αλλιώς τα προηγούμενα χρόνια είναι ο βασικός λόγος για τα εκλογικά αποτελέσματα. Είναι σημαντικό την επόμενη περίοδο να συνεχίσει η πορεία σε αυτήν την κατεύθυνση, χτίζοντας ακόμα πιο ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία.

Το «Ξ» συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Πόλης Αλλιώς με τις συντρόφισσες Γεωργία (Γιούλη) Βέλλιου και Άρτεμη – Μαρία Φύσσα, υποψήφιες δημοτικές σύμβουλοι στη δημοτική ενότητα Συκεών και την Ιωάννα Μιχάλογλου, υποψήφια για τη δημοτική κοινότητα Συκεών. Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας για τους υποψήφιους στις κοινότητες. Με την ενσωμάτωση στο 91,80%, στα 56 από τα 61 εκλογικά τμήματα, οι συντρόφισσες Γεωργία και Άρτεμις βρέθηκαν σε πολύ καλή κατάταξη. Η σ. Γεωργία συγκεντρώνει 151 σταυρούς και είναι 4η στις Συκιές και η σ. Άρτεμις 119 σταυρούς και είναι 8η στους συνολικά 17 υποψήφιους.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα