Δήμος Αθηναίων: παρελάσεις χωρίς τη Φιλαρμονική!

 

Ο τρόμος των «αρχόντων» του τόπου για το από πού μπορεί να προέλθουν διαμαρτυρίες ενάντια στις πολιτικές τους, τους έχει οδηγήσει σε κατάσταση παράνοιας, αφού αποφάσισαν να απαγορεύσουν στη Φιλαρμονική του Δήμου Αθήνας να παίξει στις παρελάσεις της 24ης και 25ης Μάρτη, φοβούμενοι πιθανές αντιδράσεις από μέρους τους. Στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, πέρυσι, οι μουσικοί είχαν παίξει με μαύρες κορδέλες στα όργανα τους για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές πολιτικές. Ακόμα και αυτή η συμβολική κίνηση όμως είναι φανερό ότι προκαλεί πανικό στη δημοτική αρχή και την κυβέρνηση και δεν μπορούν να την ανεχτούν! Στη συνέχεια το δελτίο τύπου του σωματείου των εργαζομένων στη φιλαρμονική του δήμου Αθήνας

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ  ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

 

 

 

 

Σήμερα [χτες] Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) κα Παναγιώτα Ψαράκη με το υπ’ αριθμ. 3265 (23/3/2012) έγγραφό της καλεί όλους τους εργαζομένους μουσικούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων να τηρήσουν πιστά την απόφασή της.

 

Και ποια είναι αυτή η απόφαση;

 

Να μη συμμετέχει η Φιλαρμονική στη μαθητική παρέλαση της 24ης Μαρτίου καθώς και στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου ενόψει των εορτασμών της Εθνικής μας Επετείου, με το σκεπτικό να προστατευθεί  δήθεν η «Εύρυθμη Λειτουργία» του προγράμματος των εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής.

 

Η απόφαση αποκλεισμού της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων από τις εορταστικές εκδηλώσεις, δεν προκαλεί έκπληξη στους μουσικούς, δεδομένου ότι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011, η δημοτική αρχή έδωσε καθαρό το στίγμα της, για το ποια θα είναι η συμπεριφορά της απέναντι στους εργαζομένους της Φιλαρμονικής.

 

Στη συμβολική διαμαρτυρία των μουσικών με τις μαύρες κορδέλες  ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα λιτότητας,  ο κύριος Καμίνης απάντησε με ΕΔΕ, με το ερώτημα της απόλυσης. 

 

Την τελευταία εβδομάδα, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ προσπάθησε απροκάλυπτα να παρέμβει στις συνδικαλιστικές διαδικασίες των μουσικών, απειλώντας ευθέως ότι σε περίπτωση που οι μουσικοί κινητοποιηθούν, θα τους απαγορευθεί το δικαίωμα στην εργασία.

 

Η δημοτική αρχή, από την ανάληψη των καθηκόντων της έως και σήμερα, έχει στηρίξει απαρέγκλιτα την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική.

 

Αιρετοί εκπρόσωποι – κομματικά στελέχη, που δε διστάζουν να εφαρμόσουν κατά γράμμα βάρβαρες πολιτικές, που εξαθλιώνουν το λαό, διστάζουν και απαγορεύουν την εργασία στους μουσικούς, μπροστά στο ενδεχόμενο μιας πιθανής συμβολικής διαμαρτυρίας.    

 

Η δημοτική αρχή εγκαινιάζει το νέο οργανισμό (ΟΠΑΝΔΑ) στερώντας το δικαίωμα συμμετοχής της Φιλαρμονικής στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο, απαξιώνοντας έτσι την ιστορία των 123 ετών λειτουργίας της και προσφοράς της στον πολιτισμό.  

 

ΤΟ Διοικητικό Συμβούλιο

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,246ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα