Δημ. Συμβούλιο Ζωγράφου: η συζήτηση για το ψήφισμα των 205 οδηγών για τη γραμμή 235

Από το blog της τοπικής οργάνωσης του "Ξ" Ζωγράφου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19/11 κατατέθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο υπογραφόταν από 205 οδηγούς που εργάζονται ή έχουν εργαστεί στο παρελθόν στη λεωφορειακή γραμμή 235. Τις υπογραφές κατέθεσε ο σ. Αποστόλης Κασιμέρης, μέλος ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ – Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Αποστόλη Κασιμέρη στο Δημοτικό Συμβούλιο παρακάτω.

Το ψήφισμα των εργαζομένων κατήγγειλε ότι εδώ και ένα χρόνο η Δήμαρχος Ζωγράφου Τ. Καφατσάκη δεν έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση οριοδεικτών (εύκαμπτα πλαστικά κολονάκια) που να διαχωρίζουν τις δυο λωρίδες κυκλοφορίας της Γ. Ζωγράφου, όπως της έχει ζητηθεί από τους οδηγούς των λεωφορείων αλλά και από το Ξεκίνημα Ζωγράφου. Η τοποθέτηση οριοδεικτών με τον συγκεκριμένο τρόπο είναι απαραίτητη προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που προκαλούν τα παράνομα σταθμευμένα ΙΧ στη Γ. Ζωγράφου και οδηγούν πολύ συχνά σε απόλυτο μπλοκάρισμα της κυκλοφορίας που διαρκεί από μερικά λεπτά μέχρι και 20λεπτο – δείτε αναλυτικά το πρόβλημα εδώ.

###YOUTUBEVIDEO###

Σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο η Δήμαρχος Τ. Καφατσάκη είχε πει πως η ίδια δεν έχει γνώμη για το πώς πρέπει να λυθεί το πρόβλημα στη Γ. Ζωγράφου και πως χρειάζεται μια συγκοινωνιακή μελέτη. Ωστόσο αυτή η συγκοινωνιακή μελέτη (η οποία σύμφωνα με τη Δήμαρχο είχε ανατεθεί στο Πολυτεχνείο) παραμένει μέχρι σήμερα άφαντη.

Για να ξεπεραστεί το «πρόβλημα» της μελέτης, το Ξεκίνημα Ζωγράφου ζήτησε τη συνδρομή του Ζωγραφιώτη συναγωνιστή Κοσμά Αναγνωστόπουλου, ο οποίος είναι συγκοινωνιολόγος – πολεοδόμος. Ο Κ. Αναγνωστόπουλος συνέταξε μια γνωμοδότηση, την οποία η Ειρήνη Πλουμπίδη (Δημοτική Σύμβουλος του Ξεκινήματος Ζωγράφου*) κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο και η οποία προτείνει τη λύση που πρότειναν και οι οδηγοί των λεωφορείων μέσα από την εμπειρία, προσθέτοντας και επιπλέον στοιχεία (διαβάστε τη γνωμοδότηση εδώ γνωμοδότηση για Γ. Ζωγράφου). Για τους κακόπιστους που θα μιλήσουν για γνωμοδότηση κατά παραγγελία, να αναφέρουμε πως ο Κ. Αναγνωστόπουλος είχε διατυπώσει αυτή τη λύση για τη Γ. Ζωγράφου δημόσια στην ομάδα στο facebook που διαχειρίζεται[2] πολλούς μήνες πριν του ζητήσουμε να γράψει κάτι «επίσημα» για το θέμα.

Σε άλλο Δημοτικό Συμβούλιο η Δήμαρχος, είχε αναφέρει ότι υπάρχουν νομικά προβλήματα με την τοποθέτηση οριοδεικτών ανάμεσα σε δυο λωρίδες κυκλοφορίας. Για να ξεπεραστεί και αυτό το πρόβλημα ο Αποστόλης Κασιμέρης κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιοφωτογραφίες από άλλους Δήμους που έχουν υλοποιήσει ανάλογες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις. Κατέθεσε επίσης μια πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου για κυκλοφοριακή παρέμβαση στους δρόμους γύρω από τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ ανάλογη με αυτή που προτείνουν οι οδηγοί για τη Γ. Ζωγράφου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Νοεμβρίου, μετά από 205 υπογραφές, γνωμοδοτήσεις, φωτογραφίες, αποφάσεις άλλων Δήμων κλπ η Δήμαρχος αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί.Δήλωσε ότι «έχουν δίκιο οι οδηγοί» και ότι κατά την προσωπική της άποψη και με βάση την εμπειρία της πρέπει να τοποθετηθούν οριοδείκτες ανάμεσα στις δυο λωρίδες κυκλοφορίας. Δήλωσε επίσης ότι έχουν αγοραστεί 200 οριοδείκτες και ότι θα τοποθετηθούν μόλις γίνει η νέα ασφαλτόστρωση της Γ. Ζωγράφου, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια και θα ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Επειδή είναι η πολλοστή φορά που αυτό το θέμα συζητιέται στο Δημοτικό Συμβούλιο (όπως και το θέμα της παράνομης εγκαταλελειμμένης καντίνας στο τέρμα των λεωφορείων 220, 221, 235 που καταπάτησε τον χώρο αναμονής των οδηγών – δείτε περισσότερα εδώ) ελπίζουμε αυτή τη φορά η Δήμαρχος να κάνει τα λόγια της πράξη.

______________
[1] Το Ξεκίνημα εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο από την Ειρήνη Πλουμπίδη. Η συντρόφισσα είναι δημοτική σύμβουλος από τις αρχές Σεπτεμβρίου και για ένα χρόνο στα πλαίσια της εναλλαγής που έχει αποφασίσει η δημοτική παράταξη «Κίνημα στην Πόλη» με την οποία το Ξεκίνημα Ζωγράφου πραγματοποίησε εκλογική συνεργασία στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.
[2] Μιλάμε για την πόλη που θέλουμε, στου Ζωγράφου

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα