Δηλώστε συμμετοχή για το 2ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ

Στο Παρίσι αυτή την φορά, από τις 12 ως τις 15 Νοέμβρη, θα γίνει το 2ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ (ΕΚΦ). Με σεμινάρια, διάλογους, αντιπαραθέσεις, "παράθυρα στον κόσμο", συζητήσεις για την σχέση των κομμάτων και των συνδικάτων με τα κινήματα και τα φόρουμ και ανταλλαγή εμπειριών.

Το Σάββατο 15 Νοέμβρη θα γίνει και η μεγάλη πορεία του ΕΚΦ στους δρόμους του Παρισιού.

Την συνάντηση θα κλείσει η συνέλευση των κινημάτων στις 16 Νοέμβρη όπου θα συζητηθούν οι προτάσεις για τις επόμενες διεθνείς μέρες δράσης -μιας μορφής πάλης που δικαιώθηκε με τις ογκώδεις αντιπολεμικές πορείες της 15ης Φλεβάρη. Ένα κομμάτι των συνιστωσών των εθνικών φόρουμ προκρίνουν την πρόταση αυτή η μέρα να συνδεθεί με ένα κατηγορηματικό όχι στο Ευρωσύνταγμα. Κατά τη γνώμη μας όμως οι επόμενες διεθνείς μέρες δράσης χρειάζεται να προετοιμαστούν με ένα βασικό κριτήριο: τα ζητήματα αιχμής των ανοικτών μετώπων πάλης των εργαζομένων και της νεολαίας που εμφανίστηκαν ή εμφανίζονται αυτό το διάστημα σε μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες. (Όπως για παράδειγμα η επίθεση στο κράτος πρόνοιας, τις συντάξεις και τα δημόσια ασφαλιστικά συστήματα που προκάλεσαν κινητοποιήσεις στην Ιταλία, την Γερμανία, την Γαλλία, την Αυστρία).

Το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ οργανώνει την συμμετοχή και ελλήνων στις διεργασίες και τις αποφάσεις του 2ου ΕΚΦ.

Το ταξίδι θα γίνει αεροπορικά με κόστος περίπου 300 ευρώ. Ημερομηνία αναχώρησης η 12η Νοέμβρη και επιστροφής η 16η.

Η διαμονή θα είναι είτε σε ξενοδοχεία, πανσιόν, κοιτώνες με περίπου 30-40 ευρώ τη βραδιά, είτε σε δωρεάν δημόσιους χώρους (θέατρα, σχολεία, γυμναστήρια).

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε είτε με τα τηλέφωνα μας (210 2283019) είτε με τα τηλέφωνα των γραφείων του Φόρουμ στην Αθήνα (Μαυροματαίων 2α) 210 8219855. Επίσης μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέσω του site www.socialforum.gr 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα