Δήλωση αποχώρησης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Άργους – Μυκηνών

Δημοσιεύουμε δήλωση 11 μελών της Ο.Μ. και της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Άργους – Μυκηνών, με την οποία ανακοινώνουν την αποχώρησή τους από το κόμμα

Συμμετείχαμε στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για να αποτραπεί η κοινωνική καταστροφή που φέρνουν τα μνημόνια, για να ανατραπεί το παλαιό και σάπιο πολιτικό κατεστημένο, για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Παρά τις ελπίδες που γέννησε η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Γενάρη, για την οποία παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις, η συνέχεια ήταν απογοητευτική και η κατάληξή της με την στήριξη ενός τρίτου μνημονίου ακύρωσε όλες μας τις ελπίδες και προσδοκίες.

Από το Μαξίμου και την κυβέρνηση διαστρεβλώθηκε η λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη και το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη και χρειάστηκε η συνεργασία με όσους έφεραν την χώρα στο χείλος της καταστροφής για να ψηφιστεί νέο μνημόνιο και να καταστεί η χώρα αποικία χρέους.

Δεν είναι αριστερά, ούτε κυβέρνηση της αριστεράς η αναπαραγωγή του σαθρού ιδεολογήματος "Δεν υπάρχει εναλλακτική", η λοιδορία και συκοφαντία οποιασδήποτε συζήτησης για διαφορετική πορεία, η υιοθέτηση μνημονιακής ρητορικής, η ακύρωση του μεγαλειώδους ΟΧΙ του λαού, η ψήφιση μνημονίου εν μέσω θέρους με εξευτελιστικές διαδικασίες κατεπείγοντος, η προκήρυξη εκλογών έχοντας επιλέξει το ρόλο του διαχειριστή της εκτέλεσης των μνημονιακών επιλογών.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες έχει ακυρωθεί. Με ευθύνη της ηγεσίας και την ανοχή στελεχών του δε λειτουργεί, καταντώντας σιωπηρός επικυρωτής της νέας πορείας. Το κόμμα των μελών κατέληξε κόμμα του Μαξίμου και της εξουσίας, μοιάζοντας ολοένα και περισσότερο σε αντιλήψεις και πρακτικές με το παλαιοκομματικό σύστημα.

Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να συμπορευτούμε με το νέο ΣΥΡΙΖΑ του μνημονίου. Παραιτούμαστε από οποιαδήποτε θέση κατέχουμε στα όργανα του κόμματος, δεν παραιτούμαστε όμως από τον αγώνα και τη συλλογικότητα. Ήμασταν και θα είμαστε δίπλα στις προσπάθειες της κοινωνίας να επιβιώσει και να οργανωθεί, στις προσπάθειες για μια χώρα χωρίς μνημόνια και τρόικες, για έναν λαό όρθιο και αξιοπρεπή

 • Δήμητρα Τσακίρη, μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Άργους
 • Ελένη Πετσιώτη, μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Άργους
 • Γιούλα Χρυσού, μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Άργους
 • Βαγγέλης Τσακλάνος, μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Άργους
 • Στέφανος Χριστόπουλος, μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Άργους
 • Αλέξανδρος Τζερεφός, μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Άργους
 • Γιάννης Σιώτος, μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Άργους
 • Βασίλης Κορομίχης, μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Άργους
 • Τάκης Χρήστου, μέλος ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Άργους
 • Τάκης Παπαϊωάννου, μέλος ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Άργους
 • Πέτρος Μαυρογεώργης, μέλος ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Άργους

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα