ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: «Ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς των “δανειστών”!»

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του «Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα»

Το 62% «όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ήταν ένα κατηγορηματικό «όχι» στην τρομοκρατία της ΕΕ και του ΔΝΤ, ένα αποφασιστικό «όχι» στο μαύρο μέτωπο των εγχώριων καθεστωτικών κομμάτων και των ΜΜΕ, ένα ταξικό «όχι» στη δικτατορία των πλούσιων και σε νέα μνημόνια.

Αυτό το «όχι» αποτελεί μια εξαιρετική αγωνιστική παρακαταθήκη και κανείς δεν μπορεί να τη σπαταλήσει σε καταδικασμένες διαπραγματεύσεις ή να προσπαθήσει να τη μετατρέψει σε «ναι». Η Δεξιά και οι παραφυάδες της, με θράσος χιλίων πιθήκων, συντετριμμένες και απομονωμένες, επιχειρούν χέρι χέρι με τις αντιδραστικές δυνάμεις της ΕΕ και τα γκεμπελικά φερέφωνά τους ή να σύρουν την ελληνική κυβέρνηση σε μια επαχθή συμφωνία ή να τη συντρίψουν.

Τίποτα δεν είναι εύκολο, και για μας αλλά και για αυτούς. Η οριακή έλλειψη ρευστότητας λειτουργεί ασφυκτικά για την ελληνική πλευρά, όμως το «όχι» εντείνει τις φυγόκεντρες τάσεις και την αποσταθεροποίηση της ευρωζώνης. Προφανώς, το σύνολο των ψηφοφόρων του «όχι» δεν επέλεξε την έξοδο από το ευρώ, ωστόσο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μεγαλύτερο μέρος τους αμφισβητεί τον ευρωμονόδρομο, αντιλαμβάνεται ότι το ευρώ πηγαίνει μαζί με μνημόνια και απαιτεί από την κυβέρνηση να κρατήσει μαχητική στάση.

Τα πράγματα είναι οριακά. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να μη δεχθεί αντιλαϊκή συμφωνία, αλλά αντίθετα να προχωρήσει αμέσως σε μέτρα ελέγχου του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζών και των ΜΜΕ, καθώς και στην προετοιμασία μετάβασης σε εθνικό νόμισμα εφόσον αυτό είναι απαραίτητο για την επιβίωση του λαού.

«Ο πόλεμος είναι κακός και πρέπει να κάνουμε καθετί για να τον αποφύγουμε, όταν όμως γίνεται αναπόφευκτος, πρέπει να κάνουμε καθετί για να τον κερδίσουμε».
Σουν Τζου «Η τέχνη του πολέμου»

Συμμετέχουμε και καλούμε στις δυο επόμενες συγκεντρώσεις:

  • Παρασκευή 10 Ιουλίου στις 7:30μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος και
  • Κυριακή 12 Ιουλίου στις 7:30μ.μ. στη Πλατεία Συντάγματος

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα